Öne Çıkanlar deprem HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım çukurova belediyesi operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis Hakurk Aleyna Tilki

"CHP Birden Bire Kuzu Gibi Oldu"

Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişiklik teklifinin Meclis’ten geçtikten sonra CHP’nin değiştiğini belirterek, “CHP birden bire kuzu gibi oldu. O CHP gitti, başka CHP geldi. Yumuşak söylemler, sanki o Meclis’i birbirine katan CHP yok, yepyeni bir kılığa girerek aklı sıra milleti kandıracaklar. Millet sizin geçmişinizi bilir. Milletin elinde sizin kabarık siciliniz var” dedi.

Başbakan Yıldırım, partisinin Elazığ İl Başkanlığının düzenlediği Vefa Buluşması’nda konuştu. “Bizler koltuklara, makamlara, mevkilere değil, milletin gönlünün rızasına talibiz. Milletin gönül rızasından başka hiçbir şerefli makam yoktur” diyen Yıldırım, bugüne kadar gelmiş geçmiş bütün siyasi liderlerin mevcut anayasadan şikayet ettiğini, değişmesini istediğini belirtti. 1 Kasım seçimleri öncesi, ana muhalefet partisi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da, yeni bir anayasanın Türkiye için gerekli olduğunu meydan meydan dolaşarak söylediğini anımsatan Yıldırım, “Bu değişiklik konusunda sözler verdi ama seçim geçti, bilindik CHP unutkanlığı devreye girdi. Biz millete söz verdik, sözümüzün de arkasında olduğumuzu gösterdik” şeklinde konuştu. Yıldırım, şöyle devam etti:

-“BUNLAR HİÇBİR ZAMAN MİLLETE GÜVENEREK YOL YÜRÜMEMİŞLERDİR”-

“Hazırlığımızı yaptık, bütün partileri bu çalışmaya davet ettik. Sadece MHP değil, CHP ile de konuştuk. Defalarca bir araya geldik hatta şunu söyledik, ‘Sayın Kılıçdaroğlu, tamam bizim getirdiğimiz teklifi beğenmeyebilirsiniz, bunu anlayabilirim. Bu kararı millet verecek, o halde her şeyin çözümü var. Siz de bir teklif getirin, siz ne istiyorsanız yazın, biz de istediğimizi yazalım, ikisini de Meclis’ten geçirelim. İsterse 367 ile geçsin, millete götürelim. Milletin önüne iki tane değişiklik sunalım. Millet versin kararı, milletin verdiği karar başımız gözümüz üstünde yeri var.’ Ancak buna yanaşmadı çünkü millete güvenmiyor. Bunlar hiçbir zaman millete güvenerek yol yürümemişlerdir. Onun için de Türkiye’de CHP millet iradesiyle iktidar olmayı değil, karambolden, vesayetlerden, dayatmalardan kendine iş çıkarmanın hep arayışı içerisinde olmuştur. Maalesef şimdi bu teklifi biz MHP ile beraber yaptık, Meclis’e getirdik, Meclis’te kıyamet kopardılar. Milletin önüne getirmeye gerekecek oylamalar yapıldı ve 339 oyla anayasa değişiklik teklifi kabul edildi. Şimdi artık söz de karar da milletindir, son sözü millet söyleyecek. Meclisten geçti onaylandı, CHP birden bire kuzu gibi oldu. O CHP gitti, başka CHP geldi. Yumuşak söylemler, sanki o Meclis’i birbirine katan CHP yok, yepyeni bir kılığa girerek aklı sıra milleti kandıracaklar. Millet sizin geçmişinizi bilir. Milletin elinde sizin kabarık siciliniz var. Son dakikada şirin gözükmekle milleti aldatacağınızı mı zannediyorsunuz? Her gün bir yalan. Artık yalan makinasına döndüler.”

-“KOLTUKLARIN, MAKAMLARIN GEÇİCİ OLDUĞUNU BİLEN İNSANLARIZ”-

AK Parti teşkilatlarından kapı kapı dolaşarak sıkılmadık el bırakılmamasını, tebessüm edilmedik yüz bırakılmamasını isteyen Başbakan Yıldırım, “Her tarafı dolaşacağız ve anlatacağız. Bunların ortaya koyduğu bilgi kirliliğini yok edeceğiz, başka çaremiz yok. Aksi halde maalesef bu tezviratlar son dakikaya kadar devam edecek. Ama bizim milletimiz basiretlidir” ifadelerini kullandı. Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu partiyi birlikte kurduk, millet ne dediyse onu yaptık. Bugün de ülkemizi daha fazla büyütmek, zaman kayıplarını ortadan kaldırmak ve Türkiye’nin kalkınma hamlesini cumhuriyetimizin yüzüncü yılına giderken kararlılıkla tamamlamak için bu değişikliği yapıyoruz. Bu değişimi gençlerimiz, torunlarımız, gelecek nesillerimiz için yapıyoruz. Bizim kafamızda başka plan yok. Milletimizden saklayacağımız, gizleyeceğimiz hiçbir şeyimiz yok. Hepimiz faniyiz. Attığımız her adımın hem Hakk’a vereceğiz, hem halka vereceğiz. Koltukların, makamların geçici olduğunu bilen insanlarız. Ne yaptıysak millet için yaptık, millet için yapmaya devam edeceğiz. Bugün de milletimizin geleceğini hazırlıyoruz. Daha güçlü, daha huzurlu, daha kalkınmış bir Türkiye için yeni bir karara imza atacağız. Bütün teşkilatımıza sonsuz derecede inanıyorum, güveniyorum. Bize yakışan ülkemizin menfaati neyse onu gerçekleştirmektir. Türkiye, daha büyük hedeflere yürümek için yönetim sisteminde geçmişten gelen arızaları tek tek ortadan kaldırmak mecburiyetindedir. Bu değişimin Türkiye için ne anlama geldiğini son dakikaya kadar herkese anlatacağız. Türkiye’yi seven, milletin geleceğini düşünen herkesin görevi budur. Her insana ulaşacağız, her kapıyı çalacağız. Buna yürekten inanıyorum, sizlere güveniyorum. Son söz, son karar milletindir. Türkiye kazanacak, millet kazanacak.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.