Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tesk genel başkanı bendevi palandöken tüik abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

CHP Cumhurbaşkanı Adayını Cuma Günü Açıklayacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, "Cumhurbaşkanı adayımız, Türkiye’de yeni dönemde yeni bir başlangıç olacak. Cumhurbaşkanı adayımızı Cuma günü saat 10.00’da Ahmet Taner Kışlalı Kapalı Spor Salonu’nda büyük bir buluşmayla açıklıyoruz” dedi.

Tezcan, CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Bütün çalışanların, emekçilerin emek bayramını kutlayan Tezcan, iş cinayetlerinin arttığı, önlenemediği bir dönemde emek bayramının kutlandığını belirterek, “Acıların olmadığı, emeğin hak ettiği saygıyı gördüğü bir Türkiye ve dünya diliyoruz” dedi.

-“AK PARTİ TELAŞ PAKETİNİ AÇIKLADI”-

Tezcan, seçim yaklaşırken AK Parti iktidarının bir “telaş paketi” açıkladığını belirtti. Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi ikramiye, yaşlılık aylığı, imar barışı gibi düzenlemelerin CHP’nin 2015’teki seçim bildirgelerinde yer aldığını ifade eden Tezcan şöyle konuştu:

"Telaş paketi açıklarken bizim 2015’teki seçim bildirgemizi yine çalmış huylu huyundan vazgeçmiyor. Kendileri bir şey üretmek yerine hazırı çalarken onu da bozarak alıyorlar olduğu gibi alsalar önemli değil milletin işine yarayacak. Aradan geçmiş 3 sene. 3 sene önce söylediğimizi bugün güncelleyip halka daha iyisini vermek gerekirken 3 sene milleti yalanla dolanla uyutup oyalayıp, 3 sene sonra çalıyorlar, çalarken de eksik bozarak, değiştirerek uyguluyorlar. Telaş paketi en azından vatandaşın belli dertlerine bir nebze çare olacağı için iyidir ama kesin çare değildir. Sevgili vatandaşlarımıza sesleniyorum bu telaş paketine aldanmayın bunun daha çoğunu yapmak mümkündür.

2015’teki bildirgemizde emekliye Kurban ve Ramazan Bayramı’nda 2 maaş ikramiye dedik. 2018 seçimlerine giderken paçaları tutuştu. Şimdi bin lira ikramiye diyorlar. Sarayın dakikası bin 600 lirayı geçiyor bir asgari ücret, o gözlerine çok görünmüyor ama emekliye bayram ikramiyesi verirken bile o gözlerine çok görünüyor onu bile sakına sakına veriyorlar. Biz tekrar söylüyoruz CHP iktidarında emekliye 2 maaş ikramiye sözümüz.”

Vergi ve prim ödemelerine gelen affa ilişkin Tezcan, “Niye affediyorsunuz demiyoruz. Niye affa mahkum bırakıyorsunuz esnafı yani şimdi 16 yılda 6 defa vergi affı çıkardılar. 6 defa affa rağmen esnaf ödeyememiş sigorta primini, vergisini hala ödeyemez hale gelmiş. Siz esnafı vergisini ödeyemez hale sokmuşsunuz. Önemli olan geçici aflarla nefes aldırmak değil, önemli olan ekonomiyi düze çıkarmak, affa muhtaç hale getirmemek” dedi.

-“2018 SEÇİM BİLDİRGEMİZİ AÇIKLADIĞIMIZDA BUNLARI BİR TELAŞ DAHA SARACAK”

Tezcan, CHP’nin 2018 seçim bildirgesine değinerek, “2018 seçimlerinde, seçim bildirgemizi açıkladığımızda göreceksiniz ki bunları bir telaş daha saracak. Tıpkı 2015’te olduğu gibi ‘nasıl yapacaksınız memlekete batar’ diyecekler. Kendi saraylarının gideriyle memleket batmazken esnafa memura verilen para gözlerine büyük görünecek batar diyecekler. Milletimize sesleniyorum bir kere daha taahhüt ettiklerimizin yarısını dört sene sonra almak istemiyorsanız bugünden bizim taahhütlerimiz tamamını almak istiyorsanız yapılacak iş belli 24 Haziran’da sandığa gideceksiniz, CHP’yi iktidar yapacaksınız” diye konuştu.

-“CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ TÜRKİYE’DE YENİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAK”-

CHP’nin merakla beklenen cumhurbaşkanı adayının ne zaman açıklanacağına ilişkin Tezcan, şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanı adayımız, Türkiye’de yeni dönemde yeni bir başlangıç olacak. Ben burada tabi cumhurbaşkanı adayı ismi açıklamayacağım ama aday ne zaman açıklanacak sorularını bitireceğiz. Bütün planlamamızı yaptık. Cumhurbaşkanı adayımızı Cuma günü saat 10.00’da Ahmet Taner Kışlalı Kapalı Spor Salonu’nda büyük bir buluşmayla açıklıyoruz. Hazırlıklarımıza başladık, bütün vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Bütün Türkiye o gün öğrenecek, örgütlerimiz büyük bir heyecanla o günün hazırlığını yapıyorlar.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.