Öne Çıkanlar gündem özeti cumhurbaşkanı erdoğan terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Koronavirüs kılıçdaroğlu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tüik

CHP'de Kurultay Düğümü

CHP Parti Meclisi üyesi Gaye Usluer, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek'in, “Yarın saat 11.00’da 604 noter onaylı imzanın Genel Merkezimize sunulması halinde gereği derhal yapılacaktır” sözlerine, “Bugün noterler kapalı. 604 imzalı form elimizde. Tüzüğümüz için yeterli sayıya ulaştığımızda, tüzüğümüze uygun şekilde teslim edeceğiz” yanıtını verdi.

Erkek, dün akşam sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Parti Meclisi üyemiz Sayın Gaye Usluer’in beyan ettiği gibi seçimli olağanüstü kurultay için noter onaylı 604 imza toplanmış ise yarın saat 11.00’a kadar Genel Merkezimize sunulması; Partimizin, örgütlerimizin ve delegelerimizin imza tartışmaları içerisinde daha fazla yıpranmaması; yerel seçimler için yürütülen çalışmaların aksamaması; hukuken ve siyaseten gereğinin yapılması açısından büyük önem arz etmektedir” demişti.

“Bugün Noterler Kapalı”

Usluer, bugün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Soranlar ve merak edenler için, bugün noterler kapalı. 604 imzalı form elimizde. Tüzüğümüz için yeterli sayıya ulaştığımızda, tüzüğümüze uygun şekilde teslim edeceğiz” yanıtını verdi.

CHP’de Kurultay Düğümü İçin Gözler Hafta Başına Çevrildi

Genel merkezin çağrısına karşın, muhalifler parti tüzüğünü hatırlatarak, 15 günlük süreye işaret ediyor. CHP tüzüğüne göre seçimli olağanüstü kurultay yapılabilmesi için mevcut delegenin salt çoğunluğunun imzası gerekiyor. Buna göre, duyurudan itibaren gerekli imzanın toplaması için 15 günlük süre bulunuyor. Yeterli imzanın toplanması durumunda da parti yönetiminin en geç 45 gün içinde kurultayı toplaması gerekiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.