Öne Çıkanlar Arap Çin Büyükelçiliği Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi Çin Devlet Konseyi Gümrük Tarifesi Komisyonu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan galataport uyuşturucu seçim Çelebi Havacılık Çelebi Hava Servisi Genel Müdürü Osman Yılmaz Ford Otosan CFOsu Gül Ertuğ

CHP'de PM İttifak Konusunda Kılıçdaroğlu'na Tam Yetki Verdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Parti Meclisi’nin (PM) ittifak görüşmelerinin yürütülmesi, bununla ilgili gerekli her türlü işlerin, işlemlerin yapılması ve gerekli her türlü kararın alınması konusunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na tam yetki verdiğini belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP PM toplantısı sona erdi. Genel Merkezde basına kapalı olarak yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından basına açıklamada bulunan Tezcan, PM’nin mümkün olan en geniş ittifak modelinin hayata geçirilmesi konusunda görüş birliğine vardığını ifade etti. Tezcan, “Bütün PM üyelerimizde milletvekili seçimlerinde, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde mümkün olan en geniş ittifak yollarını aranması, denenmesi, hayata geçirilmesi gerektiği konusunda bir mutabakat oluştu” dedi.

PM’nin ittifak görüşmelerinin yürütülmesi, bununla ilgili gerekli her türlü işlerin, işlemlerin yapılması ve gerekli her türlü kararın alınması konusunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na oy birliğiyle tam yetki verdiğini belirten Tezcan, “Bugüne kadar yürütülen çalışmalar, bundan sonra da PM’nin de bu noktada oy birliği ile oluşan kararın içerisinde, yine genel başkanımız tarafından yürütülecek” şeklinde konuştu.

“MİLLETVEKİLLİĞİ ADAYLARI MERKEZ YOKLAMASI İLE BELİRLENECEK”

PM’nin milletvekilli aday saptama yöntemi olarak ise Türkiye’de tüm seçim çevrelerinde merkez yoklaması ile milletvekili adaylarının saptanmasına oy birliği ile karar verdiğini kaydeden Tezcan, “Müracat tarihlerini görüştük. Bu çerçevede milletvekilliği adaylık müracaatları 30 Nisan’da başlayacak 7 Mayıs’a kadar devam edecek. Adaylık müracaatları ve bu süreç içerisinde seçime kadar yapılacak diğer bütün işlemler konusunda yine PM, oy birliği ile Sayın Genel Başkanımıza yetki vermiştir” dedi.

Tezcan, “Türkiye’nin önümüzdeki süreçte 24 Haziran seçimlerine giderken artık bütün örgütün karar, irade birliği ile bugünden itibaren alana çıkıp aktif bir biçimde çalışmaya başlaması gerektiğini PM de tespit etmiştir” şeklinde konuştu.

“EN UYGUN SÜREDE CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ AÇIKLANACAK”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tezcan, Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin PM’de isim tespiti gibi bir görüşme olmadığını söyledi. Tezcan, “Ama muhtemel bütün adaylar çerçevesinde PM üyelerimiz değerlendirmeler yapmıştır. Burada önemli olan PM’de ortaya çıkan irade birliği şudur, sonuç alacak modelleri ciddi biçimde değerlendirip hayata geçirmek gerekir noktasındadır. İsimlere takılmama konusunda PM’de bir ağırlıklı görüş ortaya çıkmıştır” dedi.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayını ne zaman açıklayacağı konusunda da Tezcan, “Aday saptama sürecinde Cumhurbaşkanı adayının isminin bir gün önce ya da bir gün sonra saptanıp saptanmaması tamamen bu siyasal süreçte bir anlamda kampanyanın yürütülmesi ile ilgili bir konudur. Bu nedenle geç kalınmış bir şey yok. Herhangi bir süre tahdidi de koymayı uygun bulmuyoruz. En uygun sürede cumhurbaşkanı adayımız açıklanacaktır” dedi.

“GENEL BAŞKAN GÖRÜŞMELERE DEVAM EDECEK”

Kılıçdaroğlu’nun diğer siyasi partilerle görüşme takvimine ilişkin ise Tezcan, “Bu konuda şu anda belirlenmiş bir takvim yoktur. Zaten genel başkanımız daha önce de genel başkanlıktan kaynaklı yetkileri ile bu görüşmeleri yapıyordu. PM’nin bu yetkiyi vermesi bunun siyasi olarak da güçlendirme amacı taşımaktadır. Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada genel başkanımızın görüşmeleri devam edecektir” dedi.

“Erdoğan karşısına CHP nasıl bir aday profili ile çıkmak istiyor?” sorusuna ise Tezcan, şu yanıtı verdi:

“Ana muhalefetin cumhurbaşkanı aday profili; demokrasiye sahip çıkacak bir Cumhurbaşkanı, kutuplaşma siyasetini yok edecek toplumsal uzlaşmayı sağlayacak bir cumhurbaşkanı. Türkiye’de huzuru tesis edecek bir cumhurbaşkanı. Kavga eden ve başkalarını ötekileştiren bir cumhurbaşkanı değil, herkesi kucaklayan bir cumhurbaşkanı. Seçimlerde demokrasiyi isteyen, TBMM’nin güçlü bir meclis olmasını isteyen, kuvvetler ayrılığına saygılı, kuvvetler ayrılığına saygılı hareket edeceğini bilen ve yok edilen demokrasiyi hızla ve yeniden kurma konusunda kolaylaştırıcı olup ön açan bu çerçevede yol yürüyecek bir cumhurbaşkanı profili.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.