Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi kuşadası recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan Hakkari başbakan binali yıldırım atatürk yapı kredi operasyon soner çetin

CHP'den AB Konusunda Destek ve Çağrı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Avrupa Birliği ile ilgili yeniden yürümeye karar verilmiş olan, yeniden yürünmek için çıkılan yolda bütün eksiklerine bütün hatalarına rağmen hükümetin tavrını destekliyoruz. Dört bakandan oluşan bir eylem grubu var. Hükümete bir çağrıda bulunuyoruz. Gelin dört siyasi partiden de birer temsilciyi bu eylem grubuna çağırın. Ve AB yolunda yol yürünecekse bu konuya parlamentonun tam mutabakatıyla bir destek verelim” çağrısında bulundu.


Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın kanun tekliflerine ilişkin yaptığı açıklamaya işaret ederek şöyle dedi:

“Sayın Yıldırım’ın bu ifadelerinde Meclis’in üzerinde yeni bir vesayetin kokusunu alıyoruz. Espri yapa yapa, şaka yapa yapa ‘yok ben dükkanı kapatıyorum, masayı topluyorum, odayı topluyorum’ diye bir rejim değişikliğine alet oldu ve Adalet ve Kalkınma Partisinin o çok övündüğü son başbakan oldu.

Bu söylediği bir Meclis Başkanının ağzından çıkanı kulağının duymamasıdır. Bir Meclis Başkanı nasıl olur da milletvekillerine nizam intizam getirmekten öyle her kanun teklifi verilmesin, diyor. Bunlara bir nizam, intizam getirmek lazım, diyor. Bu Meclis’e bir hakaret, partilere hakaret, muhalefete hudut çizmeyle ilgili bir hadsizlik.”

Emeklilikte Yaşa Takılanlar İçin Çağrıda Bulundu

Özel, partilere emeklilikle yaşa takılanlara ilişkin çağrıda bulundu. MHP, İYİ Parti, HDP’nin bu konuda teklifleri olduğunu ifade eden Özel, “Gelin dört siyasi partinin kanun tekliflerini birleştirelim. Emeklilikle yaşa takılanların sorununu 1 Ekim’den tezi yok, gelin çözelim. Burada 301 yetiyor. Rahat rahat geçirebiliriz. AKP’ye hiç ihtiyaç olmadan emeklilikte yaşa takılanları 2 Ekim günü yüzünü güldürebiliriz” dedi.

Özel, “Yürütmenin parmağını bu Meclis’e karıştırtmayız” diye konuştu.

“Kayınpeder Damat Ekonomisi”

Ekonomideki gelişmeleri değerlendiren Özel, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin yapısal sorununun basit bir cümleyle ifadesi kayınpeder damat ekonomisidir. Bugün ekonomiyi kayınpeder damat ilişkisi yönetmektedir. Krallık mı burası, burası emirlik mi? Muz cumhuriyeti mi burası? Bu damat-kayınpeder ekonomisine yabancı sermaye de yabancı yatırımcı da kimse güvenmez biz de güvenmiyoruz yapısal sorunların başında bu geliyordur.”

“Hariri Hepimizin Parasını Kaptı Ve Kaçtı”

Özel, Türk Telekom konusunda da şunları söyledi:

“Türk Telekom Lübnanlı Hariri’ye verildi. Şu anda üç bankanın sırtına devredilen yükle Lübnanlı Hariri bizim 4 ila 5 milyar dolar paramızı aldı, kaçtı. Kaptı kaçtı. Hariri hepimizin parasını kaptı ve kaçtı. Bir anlamda Hariri, Türkiye ekonomisinden 5.5 milyar doları bir kapkaçla aldı gitti.”

Cumartesi Anneleri

Cumartesi Annelerine değinen Özel, “CHP olarak 700 haftadır olduğu gibi bu acının ve anaların yanında olacağız” diye konuştu.

“Satın Bunları Ve Beyaz Toros’a Binin Kardeşim”

AK Partili Ömer Çelik’in yaptığı açıklamalara değinen Özel, “Bütün bakanları o çok söyledikleri yerli ve milli duruşa ve bir tutarlığa davet ediyoruz. Satın bu makam arabalarınızı. Satın bunları ve beyaz Toros’a binin kardeşim. Siz beyaz Torosların partisisiniz artık. Süleyman Soylu başta ilk beyaz Toros’u almalıdır” dedi.

CHP’den AB Konusunda Çağrı Ve Destek

Özel, AB konusunda da şunları söyledi:

“Avrupa Birliği ile ilgili yeniden yürümeye karar verilmiş olan, yeniden yürünmek için çıkılan yolda bütün eksiklerine bütün hatalarına rağmen hükümetin tavrını destekliyoruz. AB yolunda yürümekte biz hep olduk bundan sonra da varız.

Dört bakandan oluşan bir eylem grubu var. Hükümete bir çağrıda bulunuyoruz. Gelin dört siyasi partiden de birer temsilciyi bu eylem grubuna çağırın. Ve AB yolunda yol yürünecekse bu konuya parlamentonun tam mutabakatıyla bir destek verelim. Bu yeni Meclis 600 milletvekiliyle AB yürüyüşünde inisiyatif almalıdır. Tam üyelik için ne yapmak gerekiyorsa hep beraber olalım.”

Sağlık Bakanlığına Aşılama Çağrısı

Aşılama konusunda Sağlık Bakanlığına çağrıda bulunan Özel, şöyle dedi:

“Bu kampanyalara destek veriyoruz. Gelin bir kampanyayı siyasi partilere de açın. Tüm partilerin siyasi liderlerinin yer alacağı kamu spotlarıyla aşı kampanyasını aşılama programlarını destekleyelim. Sayın Genel Başkanımızla bu konuyu görüştük. Böyle bir kampanya yapıldığı takdirde tüm siyasi liderlerle aşılama kampanyalarında topluma çağrı yapmaya ve bizim sözümüzün değerli olduğu vatandaşları bu aşıdan kaçınmama konusunda uyarmada Sayın Genel Başkanımız da olumlu yaklaşmaktadır.”

“Vatandaşın Cüzdanını Deliyor”

Bir basın mensubunun, “Sayın Erdoğan’ın döviz kuru ne olacak diyenlere ‘bu da geçer yahu’ diye bir açıklaması oldu, nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Özel, “Bu da geçer yahu, öyle geçmiyor, bir zaman teğet geçecek dedim teğet geçmişti diyor. Delip de geçiyor, vatandaşın cüzdanını deliyor. Vatandaşın yüreğini deliyor” yanıtını verdi.

“Manipülasyon Ortamına Benim Verecek Cevabım Yok”

Parti Meclisi sonrası basına yansıyan haberlere ilişkin soruya Özel, “CHP’yi yıpratmaya yönelik bazı cümlelerin cımbızlanarak çekildiği bazı cümlelerin ise kasten çarptırıldığı bir manipülasyon ortamına benim verecek cevabım yok” dedi.

“30 Ağustos resepsiyona gitmediniz, ne diyorsunuz?” sorusuna Özel, “CHP, Atatürk’ün emaneti olan Atatürk’ün gözümüz gibi bakmamız gereken bir araziye kaçak olarak yapılmış büyük bir israfla devam eden ve hem ülkenin demokrasisini hem parlamentoyu hiçe sayan ve tam anlamıyla ülkedeki tek adam rejiminin sembolü olan bir mekanda bir 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamasına iştirak etmeyi düşünmedik, bu yüzden orada değildik” yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.