Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

CHP'den Anafartalar Çıkarması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Çanakkale Zaferi’nin en önemli kara çarpışmaları olan ve savaşın gidişatını değiştiren Atatürk’ün komutasında kazanılan ​ Anafartalar Zaferi’nin 101. yıl dönümünü bu yıl büyük bir törenle kutlayacak.
 
Partiden yapılan basın açıklamasına göre, zaferin yıldönümü 10 Ağustos Çarşamba günü büyük bir törenle kutlanacak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, zaferin kazanıldığı alanda vatandaşlara seslenecek. Ardından CHP yönetimi, Conkbayırı’nda yapılacak olan resmi törene katılacak. Törenlerin bitiminde şehitlikler ziyaret edilecek.
 
 Hazırlıkları organize eden CHP Genel Başkan Yardımcıları Yasemin Öney Cankurtaran, Seyit Torun ve Tekin Bingöl tören yapılacak alanda incelemede bulundu. Cankurtaran, Torun, Bingöl, hazırlıkların bittiğini, son yılların en görkemli kutlamasının yapılacağını belirtti. Törene CHP yönetimi dışında CHP’li 81 il başkanının ve Türkiye’nin dört bir tarafından kaldırılacak otobüslerle gelecek olan binlerce partilinin de katılacağı belirtildi.

Atatürk İçin Bestelenen Şarkı
 
Yapılan açıklamadaki programa göre, sabah saat 08.00’da savaşın en önemli sahası olan Büyük Anafarta Köyü’nde bir araya gelecek olan CHP’lilere, müzik sanatçısı Vedat Sakman, zaferin önemini anlatan konuşma yapacak ve ardından Atatürk için bestelediği şarkıyı seslendirecek. Törende şehitler için bir de arya (ağıt) okunacak.​

Hatıra Fotoğrafı 

Tören yapılacak alanda inceleme yapan CHP'li heyet ardından hatıra fotoğrafı çektirdi.



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.