CHP'den Anayasaya 'Kırmızı Kart'
CHP Grubu, TBMM Genel Kurulu’nda Anayasa değişiklik teklifine ilişkin “ayağa kalk” ve “kırmızı kart” eylemi yaptı.

Genel Kurul, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında saat 15.00’te açıldı.

Genel Kurul’da, TBMM Genel Kurulu’nun çalışma gün ve saatlerine ilişkin CHP’nin grup önerisi görüşülüyor.

CHP Kırmızı Kart Gösterdi

Partisinin grup önerisi üzerinde konuşan Çorum Milletvekili Tufan Köse, kürsüde konuşurken elindeki "kırmızı kartı" göstererek, “Ülkemizin geleceğini derinden etkileyecek bu anayasa değişikliğine karşı hep beraber 1 dakika ayağa kalkıyoruz ve kırmızı kart gösteriyoruz” dedi.

Ardından Genel Kurul’da CHP’li vekiller ayağa kalktı ve "kırmızı kart" gösterdi. AK Partili bazı vekiller de beyaz kağıt gösterirken bazıları da anayasa değişiklik teklifi metnini gösterdi. İtiraz seslerinin yükselmesi üzerine Bahçekapılı, birleşime 10 dakika ara verdiğini söyledi. 

Ardan sonra tekrar kürsüye gelen CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, “Cumhuriyet düzenimizi ortadan kaldırmaya dönük, cumhuriyetin kazanımlarını ortadan kaldırmaya dönük bu anayasa değişiklik teklifini yarın, yani 18 Ocak 2017 tarihinde saat 18.00’de bulunduğumuz yerlerde, kahvelerde, sokaklarda, evlerde, iş yerlerimizde bir dakika boyunca ayağa kalkarak protesto ediyoruz” dedi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.