Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası 10 Kasım amerika çin transfer cumhurbaşkanı TÜRKPA Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sahil Babayev Anıl İlter Savcı Oluyor Kurban kesim bedeli Avrasya Hastanesi

CHP'den 'Cumhuriyet' Tepkisi

Cumhuriyet gazetesine yönelik soruşturmada 9 kişinin tutuklanmasına CHP’li milletvekilleri sert tepki gösterdi.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "İktidar gazeteyi mevcut yöneticileri tutuklatarak eline geçirmeyi ve sol - sosyal demokrat isimleri tasfiye etmeyi planlıyor" diyerek şöyle devam etti:

“Sekiz klasörün tamamında, gazetecilerin yazıları ile yandaş medyada arkadaşlarımız hakkında çıkan yorumlar var. Savcı, yandaş gazetecilerin Cumhuriyet gazetesinin yayın politikasına ilişkin yorumlarını da delil olarak dosyaya koymuş. Bu hukukla açıklanacak bir durum değil. Halkı nefessiz bırakmak ve teslim almak istiyorlar."

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da, "Darbe hukuku bu kez AKP eliyle uygulanıyor. Yargı siyasal iktidarın bir aracı haline geldi. İktidarın istediği doğrultuda kararlar çıkıyor ve gazeteciler tutuklanıyor” iddiasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.