Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Kovid19 cumhurbaşkanı Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı bugünün gündemi CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ENGİN ALTAY HAVA HAREKATI ihracat

CHP'den İşsizlik Önergesi

CHP, "işsizlik ve yaşanan işe bağlı intiharlar" için Meclis araştırması istedi.

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinde, Türkiye genelinde 15 yaş ve üstünde işsiz sayısının 2018 yılı Nisan ayı döneminde 3 milyon 291 bine ulaştığı, işsizlik oranının ise 9.6 olduğu belirtilerek, şöyle denildi:

“Umudunu kaybetmiş, çalışmaya hazır yurttaşlarımız ve zamana bağlı eksik istihdam edilenler de dahil edildiğinde gerçek işsizlik oranı yüzde 17.3’e, gerçek işsiz sayısı ise 5 milyon 872 bine ulaşmaktadır. AKP iktidarıyla Türkiye’deki işsiz sayısı son 10 yılın en yüksek düzeyine ulaşmıştır. Çalışmayan nüfusun 1 milyon 500 binini iş aramayıp çalışmaya hazır olanlar oluştururken, bunun 1 milyon 38 bini kadınlardan oluşmaktadır. 538 bin kişi ise iş bulma ümidini kaybetmiş durumdadır. Kadın işsizliği yüzde 12.6, genç kadın işsizlik oranı yüzde 22, yüksek öğrenim işsizliği 10,9 olmuştur. AKP iktidarıyla, her 4 gencimizden birisi eğitim imkanı ve iş bulamaz hale gelmiştir.”

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin iş cinayetleri raporuna dikkat çekilen gerekçede, “2013 yılında en az 15 işçi, 2014 yılında en az 25 işçi, 2015 yılında en az 59 işçi, 2016 yılında en az 90 işçi, 2017 yılında ise en az 89 işçi işyeri içinde (işyeri dışında ise işe bağlı olarak) intihar ederek yaşamını yitirmiştir” denildi. 

Anahtar Kelimeler:
TbmmAkpTekin Bingöl
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.