Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener

CHP Dokunulmazlık Detaylarını AK Partiye İletecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Selin Sayek Böke, CHP’nin dokunulmazlıklar konusundaki tutumunun çok açık olduğunu belirterek, bugün bu konudaki önerilerinin detaylarını, Meclis’te AK Parti Grubuna ileteceklerini belirtti. 

Böke, AK Partiye seslenirken, “Biz diyoruz ki gelin anayasanın 83. maddesini kalıcı ve köklü bir çözüm üretmek adına yeniden düzenleyelim. Milletvekilinin kürsüde ve kürsü dışındaki platformlarda, düşünce ve ifade özgürlüğünü koruyan kürsü dokunulmazlığı dışındaki bütün dokunulmazlıklarını, hem bugünkü dosyalar için hem de yarın oluşacak dosyalar için hemen bugün kaldıralım. Hodri meydan. Hiçbir milletvekili ne bugün ne yarın hırsızlık yapıp dokunulmazlık zırhına gizlenemesin. Hiçbir milletvekili ne bugün ne yarın, ihaleye fesat karıştırıp kanundan kaçamasın. Hiçbir milletvekili ne bugün ne yarın, Reza’ların önüne yatıp sonra mahkemeden kaçamasın. Var mısınız?” ifadelerine yer verdi.

Böke, bugün bu konudaki önerilerinin detaylarını, Grup Başkanvekilleri tarafından Meclis’te AK Parti Grubuna ileteceklerini açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.