CHP Genel Başkan Adayı İnce: Kazanmaya, Yenilenmeye, Değişime Mecburuz

CHP Genel Başkan Adayı Muharrem İnce, “CHP’yi sadece direnişin partisi olmaktan çıkarıp kazanan bir parti yapacağız. Kazanmaya, yenilenmeye, değişime mecburuz” dedi.

CHP’nin 36. Olağan Kurultayı Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştiriliyor. Yalova Milletvekili Muharrem İnce, kurultayda yaptığı konuşmada parti yönetimine sert eleştiriler yöneltti. İnce, özetle şunları kaydetti:

“Seni düşünmek güzel şey, ümitli şey, dünyanın en güzel sesinden en güzel şarkıyı dinlemek gibi bir şey. Fakat artık ümit yetmiyor bana ben artık şarkı dinlemek değil şarkı söylemek istiyorum’ diyor Nazım Hikmet. Ben artık bu salonlarda, meydanlarda direnen bir CHP’yi aşmak istiyorum, kazanan bir CHP istiyorum.

“Yol Ayrımındayız”

Kardeşlerim, yoldaşlarım, arkadaşlarım iki yol, iki ihtimal; ya kazanacağız ya yok olacağız. Yol ayrımındayız. Yol ayrımındasın Türkiye. Değerli kurultay delegeleri sizler, 80 milyona sorumlusunuz, yüreğine, vicdanına sor.

“CHP’yi Kazanan Parti Yapacağız”

Geleceğimiz elimizden alınıyor, cumhuriyetimiz yıkılıyor, yaşama sevincimizi yok etmek istiyorlar. Karşımızdaki bir siyasi parti değil, ülkeyi yağlamak üzere örgütlenmiş bir yapı, bir parti değil. 16 yıldır ülkemin üzerine kara bulut gibi çöktüler. Cumhuriyet gemisi karaya oturmak üzere, son darbeyi vurmanın planlarını yapıyorlar.

Cumhuriyeti kuran parti cumhuriyeti kurtaracaktır, geleceğimizi geri alacağız. Birlikte ayağa kalkacağız ve kazanacağız. CHP’yi sadece direnişin partisi olmaktan çıkarıp kazanan bir parti yapacağız. Kazanmaya, yenilenmeye, değişime mecburuz.

Görevi yanıltmak, düşmanlaştırmak ve propaganda yapmak olan yalan makinalarına karşı sadece Salı günler 45 dakikalık bir cevap verme ile başa çıkamayız. Daha örgütlü, daha kararlı bir şekilde başa çıkabiliriz. Halkımızın önemli bir bölümü bu yana makinalarına iman edercesine inanıyor ama diğer bölümü bizi alternatif olarak görmüyor, umudunu yitirmiş, bekliyor kenarda. Onlara umut olmak için, büyük değişim için buradayım.

Erdoğan’a: “Cahil”

Bir tarih cahili ‘ÖSO, Kuva-yı Milleye’dir’ diyor. ÖSO militanları aylık 300 dolar maaş alıyor. Kuva-yı Milliye’nin askerlerinin ekmek almaya parası yoktu, ne diyorsun sen, cahil. Kuva-yı Milliye’nin askerleri emperyalizme karşı savaştı, ÖSO’nun Amerika’ya, Rusya’ya emperyal devletlere karşı bir mücadelesi var mı, yok. ÖSO’nun derdi bir tane, Suriye’de rejimi değiştirmek, Esad gidince onların derdi bitiyor. Sen kim oluyorsun da ÖSO’yu Kuva-yı Milliye ile karıştırıyorsun.

“Haddini Bildirmek İçin Adayım”

Kaçak sarayda oturan tarih cahili bunları konuşurken CHP’nin yöneticileri de bu tarih cahilinin haddini bildiremiyor ona cevabını veremiyor. Bana niye aday oldun diye soranlara sesleniyorum; onun haddini bildirmek için adayım.

“Transfer Yöneticilik Devrini Kapatalım”

Biz özgüveni yüksek bir parti olmaya mecburuz. ‘Ya 25 alıyoruz işte, yetmez mi’, hayır yetmez. Alçak gönüllü olma. Özgüvenli ol. Partinin evlatlarına güven. Transfer yöneticilik devrini kapatalım bu partide.

Bugün kusura bakmayın ben örgütümüzün doğruları bilmesini istiyorum; Enis Berberoğlu arkadaşım bugün hapiste, acaba bunda CHP yönetiminin suçu var mı, kusura bakmasın kimse. Dokunulmazlıkların kaldırılması gündeme geldi, ben bir televizyon programına çıktım, dedim ki ‘hayır’ oyu vereceğim. Parti yöneticileri başta Sayın Genel Başkan olmak üzere ‘Anayasaya aykırı ama evet diyeceğiz’ diyor.

“Kürtler Doğru Söylüyor Olamaz Mı”

Ben ‘hayır’ oyu vereceğimi söyledim, ‘hayır’ verdim. Bugün olsa yine ‘hayır’ veririm. Korku şuydu; ‘HDP hayır diyor. Biz de hayır dersek HDP ile bizi aynı kefeye koyarlar’. Koysun. Yani Kürtler doğru söylüyor olamaz mı. Böyle bir şey olabilir mi? Doğruyu kim söylerse onun yanında olacağız. ‘El alem ne der’ diye siyaset olmaz.

“MYK’nın Hepsini Sıfırlayacağım”

Olay yanlıştı, ben ‘hayır’ oyu verdim ama MYK ‘evet’ oyu verdi. Onun için bu MYK’nın yenilenmesi lazım. İnşallah bu akşam genel başkan seçildiğimde o ‘evet’ oyu veren MYK’nın hepsini sıfırlayacağım, yepyeni bir MYK yapacağım.

Sürekli kandırılan bir iktidar var. Sürekli kaybeden bir muhalefet var. Ben bugün neden karşınızda adayım biliyor musunuz, iki tanesini söyleyeyim, sizleri seçim akşamları ağlatmamak için genel başkanlığa adayım.

Yüzde 26’ya razı değilim. Konak, Karşıyaka, Çankaya, Beşiktaş, Bakırköy bunlar bizim olacak tabii ki. Kastamonu bizim olacak, Nevşehir, Diyarbakır, Urfa, Konya’dan bir milletvekiline razı değilim.

“45 Gün İçinde Olağanüstü Tüzük Kurultayını Toplayacağız”

Bu akşam beni genel başkan seçerseniz, seçeceğinize inanıyorum, seçilirsem 45 gün içinde olağanüstü tüzük kurultayını toplayacağız. İmza rezaletine son vereceğiz. İki, toplu imza törenleri olmayacak.”

CHP’nin Genel Başkanı Doğal Cumhurbaşkanı Adayıdır

İnce, hedeflerinin cumhurbaşkanlığı olduğunu belirtirken, şöyle devam etti:

“CHP’nin cumhurbaşkanı adayını 1 milyon 200 bin üye seçecek. CHP’nin genel başkanı doğal cumhurbaşkanı adayıdır, kaçamaz. Partiyi ben yöneteyim, ülkeyi başkası yönetsin, o zaman koltukta niye oturacaksın?

“İki Seçimde Partiyi Birinci Parti Yapamayan Genel Başkan İstifa Etsin”

Bir önerim daha var, tüzük maddesi haline getirelim; iki seçimde partiyi birinci parti yapamayan genel başkan istifa etsin. İki seçimde partiyi birinci parti yapamayan genel başkan Pazartesi günü kurultaya gidecek ve kendisi aday olamayacak. Tüzüğe yazacağız bunu.

CHP’nin yeniliğe ihtiyacı var. CHP’nin değişime ihtiyacı var. CHP’nin yeni bir umuda ihtiyacı var. Yeni bir iddiaya ihtiyacı var. Önce CHP’de değişim, sonra Türkiye’de değişim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.