Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, SP Genel Başkanı Karamollaoğlu İle Bir Araya Geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile CHP Genel Merkezinde bir araya geldi.

Görüşme sonrasında ortak basın açıklaması yapan iki lider şunları kaydetti: 


CHP Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu, "Değerli basın mensupları, Sayın Genel Başkanla gayet güzel, doyurucu bir sohbet gerçekleştirdik. Hem Türkiye’yi, hem dünyayı, hem bölgemizi konuştuk. Düşüncelerimizi karşılıklı olarak birbirimize aktardık. Sayın Genel Başkan’ın düşünceleri bizim için çok değerli ve önemliydi. O düşünceleri paylaşmak ve öğrenmek de bizim açımızdan büyük bir yarar sağladı diyebilirim. Kendilerine ziyaretleri dolayısıyla yürekten teşekkür ediyorum. Sayın Genel Başkan, sağ olun efendim." dedi. 


SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu;  Efendim ben de Sayın Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum. Epey bir zamandır ziyaret etme arzumuz oldu, bir türlü gerçekleştiremedik, hem seçimlerden sonra, hem de kendisine maalesef yapılan bir takım menfur saldırılardan sonra. Bugün artık şartlar epeyce değişti. Ümit ediyoruz ki, ülkemiz de, bölgemiz de normalleşme havasına girer. Bu gelişmeler konusunda, biraz önce ifade ettikleri gibi karşılıklı fikirlerimizi gündeme getirdik.
Şu konuda bir ittifakımız var, farklı fikirlerin barış içinde gündeme getirilme imkanı olursa ülkede huzur olur. Bu konuda da zannediyorum ki, hemen hemen herkes aynı şeyleri düşünüyor. Ben gösterdikleri hüsnü kabulden dolayı kendisine de, arkadaşlarına da özellikle teşekkür ediyorum. İnşallah ülkemizin geleceği için hayırlar görürüz önümüzdeki günlerde. Bu görüşmelerimiz, bu konuşmalarımız da hayırlara vesile olur." dedi. 

İki lider daha sonra basın mensublarının sorularını yanıtladı:

Soru- Sayın Genel Başkan, Adalet Bakanlığının Fettah Tamince’yle ilgili bir kararı var. Yeniden yargılanmasının önünü açabilecek bir karar olduğu söyleniyor. Birincisi bu konuyu nasıl değerlendirirsiniz, ikincisi de Tank Palet Fabrikasıyla ilgili Sayın Genel Başkan’ın açıkladığı 1105 Sayılı Karar; AK Parti Sözcüsü de doğruladı ancak bu karar paylaşılmadı, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Temel Karamollaoğlu- Yani önceden bazı konular gündeme getiriliyor, açılıyor. Yani bunun gerekçelerini neye dayandırmak lazım, neden böyle oluyor. Özellikle şunu ifade edeyim, beni en çok şaşırtan konulardan bir tanesi, yani geçmiş olsun dileklerimizin arasında o da vardı, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanıyla ilgili aradan 7 yıl geçtikten sonra bu konuyu yeniden açıp dava açmak yani gündemi değiştirmeye mütevellit bir çalışma gibi gözüküyor bana. Onun için ben bu konuların tekrar tekrar gündeme getirilip, yeniden pişirilip servis edilmesini, üzerinde fazla yorum yapmayı da doğru bulmuyorum. Onu da açıklıkla söyleyeyim. Tank Palet Fabrikasına gelince, yani stratejik bir tesis 25 yıllığına ifade olarak efendim işte biz bunu aslında bir bakıma kiraladık gibi bir düşünceyi izah ediyorlar, satmadık, vermedik diye. Ama siz şu anda öyle bir fabrikayı, işletmesini, yönetimini, çalışmayı bütünüyle başka bir firmaya verdiğiniz zaman; efendim biz orayı kontrol ederiz, emniyete alırız gibi ifadeler bence yapılan işin mahiyetini değiştirmez. Zaten devlet bu tip noktalarda bir bakıma, işletmeye önem veriyor? Satın alsa da zaten yapılacak iş bundan ibaret. Özelleştirmeler geçmişte yapıldı, bazı tesisler satıldı. Satıldıktan sonra yok oldu bu tesislerin büyük bir kısmı. Tank Palet stratejik bir tesis, devletin mülkiyetinde bulunması daha uygun olurdu kanaatindeyiz. İşletmesinin devrinin bile, yarın beklemediğimiz sorunlara vesile olma ihtimali var demektir. Bundan dolayı da ben şahsen Tank Palet Fabrikasının özelleştirilmesini baştan beri, adına ister özelleştirme, ister kiralama deyin, doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum. Bu açıklamalar da benim bu söylediğim düşünceleri doğruluyor bakın bir bakıma. Yani şu anda orada hakim olan, orayı işleten zihniyet veya kurum kimse, Devlet değil.

Soru- Kemal Bey, iktidar af düzenlemesinin detayları da ortaya çıkmaya başladı. MHP’den Feti Yıldız bugün gazetelere yaptığı bir açıklamada, ‘cezanın infazının 1/2’sini, yani yarısını yatan tahliye edilebilecek’ dedi. Siz bu yeni af düzenlemesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bir de FETÖ’ye ek olarak, Tamince’ye ek olarak daha önce sizde çok dile getirmiştiniz FETÖ Borsası. Yeniden FETÖ Borsası mı gündemde efendim?

Kemal Kılıçdaroğlu- Önce şunu ifade edeyim, parlamentoya gelecek olan değişiklikleri görmeden yorum yapmanın sağlıklı olacağını düşünmüyorum. Adalet Bakanlığı bir hazırlık yapıyor zaten, bu değişik seferler ifade edildi. Gelir parlamentoya, biz o çerçevede kendi görüşümüzü bir şekliyle ifade ederiz.
Tamince konusuna gelince, bir FETÖ Borsası olduğunu önce biz dile getirmedik. AK Parti içinden farklı arkadaşlar, Türkiye’de bir FETÖ Borsasının kurulduğunu, parası olanların dışarıya çıktığını, parası olmayan garibanların da içerde kaldığını defalarca ifade ettiler. Hatta bu konuda bir de cinayetin işlendiğini biliyoruz, İzmir’de bir kişi öldürüldü, ama bu olay da büyük ölçüde sanki kapatıldı, üstü örtüldü gibi görünüyor.
Bizim düşüncemiz şu, adalet herkes için eşit davranılmayı da zorunlu kılıyor. Siz adalet keyfi olarak Ali için şöyle, Veli için şöyle uygulansın diyemezsiniz. Fettah Tamince güçlü bir insan, tuttuğu avukatlar Sayın Erdoğan’ın avukatları. Oradaki ilişkilerin çok iyi irdelenmesi lazım, bu dava hangi gerekçeyle açılmadı, kim açmadı, hangi savcı, hangi hakim bu olaylarda şu veya bu şekilde taraf oldular? Bütün bu ayrıntıların kamuoyuna açıklanması lazım. Kim açıklayacak? Elbette ki, şikayeti dikkate alıp tekrar dava açılmasını öngören Adalet Bakanlığının bu konuda daha doyurucu bir açıklama yapması lazım.

Soru- Efendim Suriye de gündem olarak ikili görüşmenizde gündeme geldi mi?

Kemal Kılıçdaroğlu- Her konuyu, iç politika, dış politika hepsini konuştuk. Sayın Genel Başkan’ın görüşlerini aldım.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.