Öne Çıkanlar gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist MSB gündem başlıkları enflasyon CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Yenikapı Ruhu Mağdur Yaratmak Değildir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni  yasama yılının ilk grup toplantısında , “Yenikapı ruhu mağdur yaratmak değildir. Yenikapı ruhunun özü adalettir, adalettir” derken, “Hiçbir kişi kalkıp bana Yenikapı ruhunu bozuyorsun demesin. Diyen varsa gelsin önüme ve yüzüme karşı söylesin. Başbakansa başbakan söylesin, Cumhurbaşkanıysa cumhurbaşkanı söylesin. Neyi bozduk biz. Ben mazlumların hakkını sonuna kadar koruyacağım” diye konuştu. artisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

“YENİKAPI RUHUNUN ÖZÜ ADALETTİR, ADALETTİR”
“Soruyorum,
‘Yenikapı ruhundan uzaklaştınız’, ‘Yenikapı ruhunu çiğnediniz?’. Yenikapı ruhu mağdur yaratmak değildir. Yenikapı ruhunun özü adalettir, adalettir.
Yenikapı’ya gittim, doğru.
Yenikapı ruhundan neleri anlamamız gerektiğini 12 madde halinde saydım, o da, doğru, çıkıp itiraz ettiler mi, hayır…
Ne söyledik, camiye, kışlaya, adliyeye siyaseti sokmayın. Doğru mu, doğru. Birisi çıkıp itiraz etti mi, hayır. Şimdi ilkokullara siyaseti sokuyorlar.
Siyasette uzlaşma kültürünü geliştirelim, ortak aklı egemen kılalım dedim. Onların anladığı uzlaşma kültürü şu; ‘biz ne dersek siz evet deyin, oh ne kadar güzel anlaştık’.
Böyle bir uzlaşma kültürü yoktur. Bunun adı uzlaşma değildir. Bunun da adı dayatmadır. Şunu söylüyorlar, ‘Rabbim ve milletim affetsin’.

“SENİ KANDIRDILARSA O KOLTUKTA OTURAMAZSIN”
‘Beni kandırdılar’.  O bir özeleştiri değildir. Gereğini de yapacaksın arkadaş. Seni kandırdılarsa o koltukta oturamazsın, ayrılman lazım.
Yenikapı ruhu ne, birisi de liyakat.
Şimdi sınav yapıyorlar, öğretmenlerle ilgili.

“KENDİ YANDAŞLARINI ÖĞRETMEN OLARAK ALMAK İSTİYORLAR”
Şimdi sınav yapıyorlar, öğretmenlerle ilgili. Sadece kendi yandaşlarını öğretmen olarak almak istiyorlar. Bir örnek vereceğim.
Sordukları soru; ‘reis deyince aklınıza kim gelir?’ Bizim aklımıza Piri Reis geliyor. ‘Gezi’de ne hissettin?’ Gezi’de özgürlük hissettim. ‘Ne yemek yapıyorsun?’, ‘Terör örgütlerini sayınız ve yıl başında kutlama yaptınız mı?’, Bu sorular sorulmaz. Sen öğretmen alıyorsun. Elbette sözlü de yapılabilir ama sözlü yandaşı almak yandaş olmayanı dışlamak için yapılmaz. Ne darbe ne dikta, yaşasın tam demokrasi dedik. Yenikapı’da söyledik. Şimdide aynı şeyleri söylüyoruz. Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine sahip çıkalım.

“RİVAYETLE BİR ÜLKENİN CUMHURBAŞKANI KONUŞMAZ”
Şimdi kendi tarihini bilmeyen Cumhuriyetin kurucu değerlerinin ne olduğunu bilmez, farkına bile varamaz. Rivayetle bir ülkenin Cumhurbaşkanı konuşmaz. Çocukken kendisine anlatılan masallarla Cumhuriyeti ve tarihi anlatamaz. Asıl sorunumuz burada. Cumhuriyetin kurucu değerlerine sahip çıkmak zorundayız. Yenikapı’da söyledik. Yine söylüyoruz.
Parlamenter sistemimizi güçlendirelim. Evet güçlendirelim. Bunu da söyledik. Ne diyor, ‘Biz Meclis’in bu noktada ne kadar hızlı çalıştığını gayet iyi biliyoruz’ diyor. Dalga geçerek… Dedik ki, OHAL’e gerek yok. Getirin kanunu.
Parlamentonun ne kadar hızlı çalıştığını biz gayet iyi biliyoruz diyor yani engelleme yapıyor parlamento diyor.
Ben beklerdim ki Sayın İsmail Kahraman desin ki; bir dakika Sayın Cumhurbaşkanı bu parlamento sen Marmaris’te iken burası bombalanırken sabaha kadar görev yaptı bu parlamento. Bu parlamentoya laf etmek kimsenin haddi değildir, özellikle de Cumhurbaşkanı’nın haddi değildir.
Medyanın özgürlüğünü sonuna kadar korumamız lazım. Hayat güzeldir televizyonunu kapatıyorsunuz, Yön radyoyu kapatıyorsunuz, İMC’yi kapatıyorsunuz, niçin, hangi gerekçeyle.
Gazetecileri hapse atıyorsunuz.
Devletin öç alma duygusuyla kinle yönetilemeyeceğini Yenikapı’da da söyledik, şimdi de söylüyoruz.

“14 YILDIR YURT SORUNUNU ÇÖZEMEDİLER”
“CHP iktidarında hiçbir şeker fabrikası özelleştirilmeyecek. 1998 yılından beri 3 bin 300 geçici işçi çalışıyor şeker fabrikalarında. Onlara gene sözüm söz. CHP iktidarında 1998 yılından bu yana kadro bekleyen 3 bin 300 işçimize kadro vereceğiz. Şeker pancarı üretimine sonuna kadar destek vereceğiz. 14 yıldır yurt sorununu çözemediler. Şimdi kıyameti koparıyorlar, ‘vay efendim senin çocuğun neden cemaat yurdunda kaldı?’. ‘Memur oldu, hakim oldu, savcı oldu, madem ki o yurtta kaldı, ben onu atıyorum işten’.
Kardeşim sen devletsin, niye yurt yapmadın? CHP iktidarında yurt sorunu en geç 1 yıl içinde çözülecek. 14 yılda yapamadılar, 1 yılda yapmazsam başbakanlığı da siyaseti de bırakacağım, bir yılda…

İŞSİZLİK SORUNUNU ÇÖZEMEDİLER
İşsizliği çözdün mü, hayır… 6 milyon işsizimiz var. Her 4 gencimizden birisi işsiz. Hangi sorunu çözdünüz?
Ben biliyorum, çocuklarınızın sorununu çözdünüz. Onu biliyoruz. Onların zaten bir eli yağda bir eli balda…
Nereye gitsem ceplerim kağıtla doluyor, iş bulun, işsiziz diyorlar.
2002… 6 milyar 605 milyon lira…
Şimdi Temmuz 2016… 6 milyarlık borç 399 milyar lira çıkmış. Vatandaşın tüketici ve kredi kartı borcu. Artış oranı ne, 60 kat…
Borç artışındaki oran yüzde 6650.
Hangi sorununu çözdüler vatandaşın. Borç arttı. 2002’de terörsüz bir Türkiye devraldılar, şimdi Türkiye terör batağında. 500’ün üstünde sadece son 6-7 ayda 10 ayda 500’ün üstünde şehidimiz var, kim bu işin sorumlusu? Terör örgütüyle masaya oturan kim? Vatandaşın bankalara ödediği faiz 2008 ile 2016 Temmuz arası 251 milyar 303 milyon lira vatandaş bankalara faiz ödedi. Bu mu istikrar?

“MİLLETİN TAHAMMÜLÜ ARTIK KALMADI”
Tek başınıza yönetiyorsunuz 14 yıldır. Vatandaş size yetki verdi. Mazeret üretmeye hakkınız yok. O nedenle bekliyoruz. Vatandaşın derdini çözdün çözdün, çözmediysen bu milletin tahammülü artık kalmadı. Hep beraber bu düzene isyan etmek zorundayız. Bu düzeni değiştirmek zorundayız.
Her şey emrinde, niye engelleyemiyorsun, niye önleyemiyorsun, niye faturayı anneler çekiyor?
Dış politikada da çuvalladık. Herkesi düşman ilan ettik.
Suriye’de akan kanın o Müslüman kanının sorumlusu kim?
İsrail ile kavga ettiler. Sonra tıpış tıpış gittiler İsrail’in her dediğinin altına imzayı bastılar.
Bugünlerde Lozan’dan bahsediyorlar ya…
Onlar tarihi bilmedikleri için anlatmak isterim.

LOZAN'A LAF ETMEN İÇİN TARİH BİLGİN OLMASI LAZIM
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, grup toplantısında Lozan konusunada değindi. Lozan’a gider İnönü…Toplantının yapıldığı salona girer. Bakar ki bütün başkanların sandalyeleri aynı, kendisine tahsis edilen sandalye küçük bir sandalye. Niye böyle? ‘Aynı ebatta sandalye bulamadık’ derler. İnönü salonu terk eder. Aynı ebatta sandalye bulduğunuz zaman ben salona girerim, der.
Büyükelçiyi küçük tabureye oturturlar. Gıkın dahi çıkmaz. Kalkarsın Lozan’a laf edersin. İnsan da biraz tarih bilgisi olur.

“ATATÜRK’ÜN NUTUK’UNUN İLK SAYFASINI OKUSALAR”
Atatürk’ün Büyük Nutkunun ilk sayfasını okusalar, bütün gerçeği öğrenecekler, ilk 50 sayfa. Zaman ayıramıyorsa 50 sayfanın 1.5 sayfalık  özeti çıkarılsın, emin olun bütün gerçekler ortaya çıkacaktır.
Türkiye’yi bu hale kim getirdi?

“CHP İKTİDARINDA BÜTÜN ARAP DÜNYASINI KUCAKLAYACAĞIZ”
Buradan bütün Arap kardeşlerime sesleniyorum.
CHP iktidarında bütün Arap dünyasını kucaklayacağız ve bütün Arap dünyasının sorunlarını çözmesi için elimizden gelen barış katkısını sonuna kadar yapacağız.
14 yılın sonunda Türkiye geldi bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı.
240 şehidimiz oldu bunun sorumlusu kim?
Demokrasi şehitleri için özel bir düzenleme yaptılar. Şehitler arasında ayırım olur mu?
Biz bunları söyledikçe ‘vay efendim siz Yenikapı ruhuna ihanet ediyorsunuz’ diye zaman zaman söylüyorlar.

“FETÖ DEDİKLERİÖRGÜTÜNÜ KİM BÜYÜTTÜ”
FETÖ dedikleri Fetullah Gülen örgütünü kim büyüttü? Kim bu hale getirdi, kim imkan sağladı? Bunu eğer iyi anlamazsak darbe girişimini de zaten anlayamayız.
Diyorlar ki, Sayın Cumhurbaşkanı söylüyor, 3 Ağustos 2016’da, şu cümle çok önemli, ‘Bir ortak yanımız vardı’ diyor, ‘inanın bana aynı menzile giden farklı yollardan biri olarak gördüğümüz bu yapı’… Bu aynı menzilden ne kastediliyor çıkıp anlatılması lazım. Öbürünün menzilini biliyoruz. Bunun da menzili aynı. O zaman kavganın sebebi ne. Aynı menzile erken ben mi gideceğim, sen mi gideceksin, kavganın sebebi bu.
‘Aldatıldık’ diyor.
Bir hükümet bir cumhurbaşkanı beni kandırdılar beni aldattılar dedikten sonra o makam da oturabilir mi?
Haberimiz yoktu diyor.
Bal gibi haberiniz vardı.
Bakın şu. MGK kararı… 25 Ağustos 2004… Fetullah Gülen konusu gündeme gelmiş, yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerine karşı bir eylem planı hazırlanması uygun görülmüş ve bu konuda tavsiye kararının hükümete bildirilmesine karar verilmiş.
Bal gibi haberin var, kapı gibi haberin var. Altında imzan var.
Bunların kültüründe halka doğruları söylememek var.
Bu MGK kararı 2013’te bir gazete tarafından yayınlandı. Yayınlanması üzerine Başbakan Erdoğan’ın Başdanışmanı çıktı şu açıklamayı yaptı, ‘O MGK kararı yok hükmünde’ dedi.

“BU İŞİN SİYASİ SORUMLUSU TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ 14 YILDIR YÖNETENLERDİR”
Bu işin siyasi sorumlusu kim?
Açık ve net söylüyorum. Bu işin siyasi sorumlusu Türkiye Cumhuriyetini 14 yıldır yönetenlerdir.
Peki bunlar oldu da  faturayı kim ödüyor. Faturayı bu ülkenin gariban vatandaşları ödüyor.
Eğer bir günah arıyorsan kendinde ara.
1 milyon 200 bin çocuk öğretmensiz başladı, eksik öğretmenle başladı.
Her türlü haltı çeviriyorsun faturayı öğretmene çıkarıyorsun.

Sayın Başbakan’a dedim ki, bu kadar gazeteciyi bu kadar yazarı bu kadar sanatçıyı eğer hapse atarsanız darbeyi ne siz anlatabilirsiniz ne de ben anlatabilirim. Türkiye’de bir karşı darbe girişimiyle karşı karşıyayız.
Er ve erbaşlar… Komutan talimat vermiş, çıkın demiş. Sen talimatı verene hesabı soracaksın. Asıl tepedekiyle uğraşacaksın sen.
Çocuğunu cemaat okullarına gönderenler… İzni kim verdi bu okulların, bunlar verdiler.” diyerek sözlerini tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.