CHP Grup Başkanvekili Özkoç, “TBMM Başkanlığını Yönetmeyi Hak Etmeyen Bir Meclis Başkanı”

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, AK Parti’nin İsmail Kahraman’ı Meclis Başkanı adayı olarak gösterecek olmasına ilişkin, “Bugüne kadar Atatürk’e karşı söylemleriyle, cumhuriyete karşı söylemleriyle aslında TBMM Başkanlığını yönetmeyi hak etmeyen bir Meclis Başkanı'dır. Bundan sonra da bu şekilde yönetiyor olması ve hala talep ediliyor olması anlaşılır gibi değildir” dedi.

Özkoç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında sözlerine, “Son dönemde, 15 yılda hiç alışık olmadığımız gibi bir Atatürk gündemiyle karşı karşıyayız” dedi. Atatürk’ün adının resmi törenlerde, Meclis açılışlarında anılmamasına tanık olunduğunu belirten Özkoç, şöyle devam etti:

“Silah arkadaşları üzerinden üstü kapalı yaylım ateşine tutulmasına tanığız. Atatük’ün ve devrimlerinin müfredattan da eksiltilmesine de tanığız. Ancak ilk kez, ‘onu kimseye yedirmeyiz’ tarzında bir çıkışa tanıklık ediyoruz. Bu bizim için memnuniyet verici bir durumdur.

Peki kimdir sahip çıktıkları Mustafa Kemal Atatürk? Bunun bana göresi, sana göresi yoktur, Mustafa Kemal Atatürk’ün dünyadaki karşılığı şöyledir; cumhuriyet demektir, demokrasi demektir, laiklik demektir, bilim, irfan demek, liyakat demektir, kadın erkek eşitliği demektir, vals ve aynı zamanda zeybek demektir.

İnsanlarımızın son dönemlerde artık stadyumlarda, sokaklarda, evlerde, arabalarda ortak bir çığlık haline gelen Atatürk sevgisi, temelde bir cumhuriyet sevgisidir, ülkemize, geleceğimize, hayatımıza sahip çıkma çabasıdır. Cumhuriyetin tehdit altında olması, insanlarımızı Atatürk’e daha fazla sarılmaya yol açmıştır. 

“ATATÜRK SEVDASI, MECBUREN DE OLSA ARTIK AKP’Yİ DE SARMAKTADIR”

AKP ve onun Genel Başkanı, buradan yine bir CHP polemiğiyle kendisine hikaye çıkartmaya çalışmaktadır. Bizim bu tavır değişikliğinde gördüğümüz tek şey, halkımızın Atatürk’e ve cumhuriyete sahip çıkışıdır, AKP’yi ve onun Genel Başkanı’nı Atatürk’ü ağzına almaya da mecbur eden şey tam da budur. Tablo bizim için bundan ibarettir ve memnuniyet vericidir. Atatürk sevdası, mecburen de olsa artık AKP’yi de sarmaktadır.”

“SAMİMİYET GÖRMÜYORUZ”

Özkoç, bir basın mensubunun, “AK Parti’nin adayı İsmail Kahraman. Nasıl değerlendiriyorsunuz? Az önce Atatürk vurgusu yaptınız, CHP’nin İsmail Kahraman’a yönelik eleştirileri vardı, ne diyorsunuz?” sorusuna  ise şu yanıtı verdi:

“Biz bu konuda bir samimiyet görmüyoruz. Bu açıklamalarda aslında bir samimiyet görmüyoruz. Atatürk’e olan sevginin, cumhuriyete olan saygının karşılığında bir onlardan dürüstçe bir yaklaşımın olduğunu düşünmüyoruz. Nasıl düşünelim? Dün söyledikleri her şeyi inkar edercesine bugün başka bir şey söyleyen, bugün söylediklerini inkar edip yarın başka bir şey söylemeye hazırlanan insanlara karşı bizim tutumumuz nettir. Aslında dünya şüpheci bakıyor, Sayın Tayyip Erdoğan’a. Aslında biz de şüpheyle bakıyoruz. Bu söylemlerin ve bu yaptıklarının karşılığını aslında gerçek niyetlerinin bir tezahürü olarak görüyoruz.” 

“ANLAŞILIR GİBİ DEĞİL”

İsmail Kahraman’ın tekrar aday gösterilecek olması da buna dahil midir?” sorusuna da Özkoç, “Buna dahildir” yanıtını verdi. “Nasıl karşıladınız İsmail Kahraman’ın aday gösterilmesini?” sorusu üzerine de Özkoç, “Bugüne kadar Atatürk’e karşı söylemleriyle, cumhuriyete karşı söylemleriyle aslında TBMM Başkanlığını yönetmeyi hak etmeyen bir Meclis Başkanıdır. Bundan sonra da bu şekilde yönetiyor olması ve hala talep ediliyor olması anlaşılır gibi değildir” dedi.

“AK PARTİ BUGÜN GELDİĞİ NOKTADA İTİBAR KAYBETMİŞTİR”

Özkoç, “İttifak tartışmaları var, yüzde 10 barajı, nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna ise, “Bunların hepsinin karşılığı şudur; AK Parti bugün geldiği noktada itibar kaybetmiştir. Bunlar da tek bir şey vardır, 'biz buradan nasıl tekrar 2019’da bu kişiyi seçimleri kazandırtırız, bunu ne yaparız da beceririz' diye kendi ifadeleriyle 12 tane arkadaşı gece gündüz çalışıyor. Tek istedikleri var; ister ittifak olsun ister seçim sistemini değiştirmek olsun millet iradesi değil, kendi iradelerinin tekrar iktidara gelmesi için her türlü oyunu oynamaya hazırlar” yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.