Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi kızılay

CHP Hibe Uçağın İadesi İçin Kanun Teklifi Verdi

CHP, Katar emirinin hediyesi olarak Cumhurbaşkanlığı filosuna katılan uçağın iadesi için kanun teklifi verdi.

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç, “Katar Devleti Tarafından Cumhurbaşkanlığı Filosuna Hibe Olarak Verilen Uçağın İadesi Hakkında Kanun Teklifi”ni TBMM Başkanlığı’na sundu. Teklifin gerekçesinde, yaklaşık yüz yıllık süreçte hiçbir Türk devlet yöneticisinin, şahsi kullanımı için bu tür bir hediye almadığı belirtilerek, “Devletlerarasında bazı alanlarda kamusal hizmetlerin iyileştirilmesi konularında hibe ve benzeri anlaşmalar yapılmıştır. Bunlar, bir kişinin lüksü için değil, uluslararası kuruluşlar ve devletlerarasında olan normal faaliyetler olup belirli toplumsal kesimlerin refahının artırılması veya sorunlarının çözülmesine yönelik hibe ve yardımları içeren anlaşmalardır” denildi.

“ŞEHİTLERİMİZİN AZİZ HATIRASI BÜYÜK YARA ALDI”

Ülkenin bayrağını, birliğini, bağımsızlığını, milli menfaatlerini ve onurunu temsil eden Cumhurbaşkanının, şahsi kullanımı için başka bir devletin emirinden değeri çok yüksek hediye almasının hem “devletin itibarını zedelediği” hem de “halkın onurunu rencide ettiği” kaydedilen gerekçede, şöyle denildi:

“Devletimiz ve halkımız ekonomik sorunlarla boğuşurken, halihazırda Cumhurbaşkanlığına tahsis edilen en az 13 uçağın olduğu iddia edilirken, ülkemizin Hazine ve Maliye Bakanı krizden çıkmak için borç peşinde koşarken devletimizin ve ülkemizin bekasından sorumlu tek kişinin şahsi kullanımı için lüks uçak almanın peşine düşmesi halkımızı ülkemizin nasıl yönetildiği ve geleceğimiz açısından tedirgin etmiştir. Bu tür hediyeleşmeler bağımsız ve modern devletlerde değil belki kabile gibi yönetilen toplumlarda olabilir. O toplumlarda da bir menfaat beklentisi olmadan hiçbir emir kendi halkının servetini kişisel kararıyla 500 milyon dolar değerinde bir uçağı keyfi bir şekilde başka bir emire veya ülkeye hediye etmez. Cumhurbaşkanının kişisel kullanımı için başka bir devletten uçak alınması devletimizi başka ülkeler nazarında küçük düşürmüştür. Kurtuluş Savaşı’nda bağımsızlığımız için mücadele etmiş, hayatını bu amaç uğruna feda etmiş şehitlerimizin aziz hatırası büyük yara almıştır.

“KATAR’A HANGİ SÖZLER VERİLDİ”

Katar Devleti’nin bahsi geçen uçağı karşılıksız olarak vermesinin nedeni nedir? Katar’a uçağın karşılığında hangi sözler verilmiştir? Ülkemiz milli menfaatlerini zedeleyecek bu tür hediyeleri kabul edecek bir devlet midir? Cumhurbaşkanının emrinde ondan fazla uçak varken ve ülkemiz önemli ekonomik ve siyasi kriz yaşarken lüks uçak peşinde koşması doğru mudur? Daha pek çok sorular kamuoyunun aklını kurcalamaktadır. Dolayısıyla yapılacak en doğru işlem uçağın Katar emirine iade edilmesidir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.