Öne Çıkanlar gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist MSB gündem başlıkları enflasyon CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

CHP Hocalı'yı Unutmadı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, “CHP Dağlık Karabağ’ın Azerbaycan’ın egemenliği ve toprak bütünlüğü çerçevesinde, çözüme kavuşturulması konusunda üzerine düşen her türlü yapıcı katkıyı sunmaya devam edecektir. Ermenistan’a işgal ettiği Azerbaycan topraklarından bir an önce çekilmesi çağrısını tekrarlıyoruz” dedi.

Yılmaz, “Hocalı Katliamı’nın 24. Yıldönümü” nedeniyle yaptığı yazılı basın açıklamasında, 26 Şubat 1992 tarihinde, Azerbaycan’ın Hocalı kasabasında yaşanan insanlık dışı katliamın acısının hala hafızalardaki yerini koruduğunu ifade etti. “Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissediyor ve paylaşıyoruz” diyen Yılmaz, “Hocalı’da yaşanan menfur saldırı, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur ve bunu şiddetle kınıyoruz. Silahlı Ermeni birliklerinin savunmasız durumdaki 83’ü çocuk, 106’sı kadın olmak üzere, 613 soydaşımızı hunharca katletmiş olması, insanlık tarihinde kara bir leke olarak yer etmeye devam edecektir. Bu katliamda hayatını kaybeden soydaşlarımızı tekrar rahmetle anıyor, tüm Azerbaycan halkına sevgi ve selamlarımızı iletiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

-ERMENİSTAN’A “İŞGAL ETTİĞİ AZERBAYCAN TOPRAKLARINDAN ÇEKİL” ÇAĞRISI

Azerbaycan’la ilişkilerin, bir millet - iki devlet ilkesi çerçevesinde her alanda güçlenerek gelişmesi temel öncelik olduğunu belirten Yılmaz, “CHP Dağlık Karabağ’ın Azerbaycan’ın egemenliği ve toprak bütünlüğü çerçevesinde, çözüme kavuşturulması konusunda üzerine düşen her türlü yapıcı katkıyı sunmaya devam edecektir. Bu bağlamda, Ermenistan’a işgal ettiği Azerbaycan topraklarından bir an önce çekilmesi çağrısını tekrarlıyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.