Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI kızılay recep tayyip erdoğan operasyon başbakan binali yıldırım

CHP, İttifak Teklifine Karşı Komisyon Oluşturdu, Muhalefet Partilerini Ziyaret Edecek

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, dün yapılan MYK’da bir komisyon oluşturulduğunu belirterek, “Amacımız ittifak içerisinde olan değil, muhalefet partilerini ziyaret edip bu seçim güvenliğiyle ilgili Türkiye’nin itibarını zedelemeyecek millet iradesinin sandıktan girdiği gibi çıkmasını sağlayacak ilkesel bir birliktelik oluşturulabilir mi bunun alt zeminini araştırmak. Arkadaşlarımızın verdiği rapor doğrultusunda gerek görülürse ittifak partisi olan, karşımızda olan AKP ve MHP’lilerle hem siyasi parti düzeyinde hem de yöneticiler düzeyinde bir görüşme sağlanabilir” dedi.

Özkoç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında şöyle dedi:

“Dün yapılan MYK’da Sayın Genel Başkanımız bir komisyon oluşturarak, Sayın Bülent Tezcan, Mehmet Bekaroğlu, Özgür Özel, Lale Karabıyık var. Bu arkadaşlarımızla beraber bir komisyon oluşturulmuştur. Amacımız muhalefet yani ittifak içerisinde olan değil, muhalefet partilerini ziyaret edip bu seçim güvenliğiyle ilgili Türkiye’nin itibarını zedelemeyecek millet iradesinin sandıktan girdiği gibi çıkmasını sağlayacak ilkesel bir birliktelik oluşturulabilir mi bunun alt zeminini araştırmak. Daha sonra bu arkadaşlarımızın verdiği rapor doğrultusunda gerek görülürse ittifak partisi olan, karşımızda olan AKP ve MHP’lilerle hem siyasi parti düzeyinde hem de yöneticiler düzeyinde bir görüşme sağlanabilir” dedi.

İttifak teklifine değinen Özkoç, “Meydanlarda olacağız, kirli ittifakı yok edecek mücadelemizi sürdüreceğiz, alanlarda insanlarımıza anlatacağız ve CHP bu kirli ittifakı bozarak, cumhurbaşkanlığı sistemi adı altında Türkiye’nin rejimini kökten değiştirecek, cumhuriyeti parlamenter sistemden alıp başka bir rejime kaydıracak bu anlayışa dur demek için mücadele etmeye devam edecektir” dedi.

“SEÇİME HAZIRIZ” DEDİ VE “GÜÇ BİRLİĞİ” İFADESİNİ KULLANDI

Erken seçim tartışmalarının hatırlatılması üzerine Özkoç, “Her basın toplantısında soruluyor, biz de söylüyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu da bu konuda açıklama yaptı, ister yerel seçimleri öne alsınlar, ister genel seçimleri öne alsınlar, ne yapmak istiyorlarsa yapsınlar, biz onlar ne zaman diyorlarsa o zaman seçime hazırız ve bununla ilgili milletimizle beraber bir güç birliği oluşturarak ,bu kirli ittifakı yeneceğiz, yenmek için de gerekli çalışmaları sonuna kadar sürdürüyoruz” dedi.

KIRMIZIÇİZGİLERİ ANLATTI

Güç birliğiyle ilgili somut adımların sorulması üzerine Özkoç, “Bizim oradaki temel kırmızıçizgimiz şu; biz cumhurbaşkanlığı sisteminin cumhurbaşkanı adı altında bir diktatörün seçilmesine talip bir siyasi parti değiliz. Biz parlamenter sistemin gereği olan başbakanlığa talip bir siyasi partiyiz. Biz güç birliği içerisinde olan tüm bileşenlerden tek bir temel ilkemiz var, onu istiyoruz, cumhurbaşkanlığında desteleyeceğimiz kişi millete söz verecek, ‘Ben Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanıyım, seçilirsem parlamentonun yetkilerini parlamentoya iade edeceğim diyecek” yanıtını verdi.

“LAİK, DEMOKRATİK CUMHURİYETİ SAVUNAN HERKESİN BİRLİKTE TEK BİR ADAY ÇIKARTMASI”

Güç birliğinin cumhurbaşkanlığı için tek aday mı çıkaracağına ilişkin bir soru üzerine Özkoç, “Bizim isteğimiz, bizim arzumuz bu kirli ittifaka karşı ülkesini, milletini, çocuklarının geleceğini, parlamenter rejimi, laik demokratik cumhuriyeti savunan herkesin birlikte tek bir aday çıkartmasıdır” dedi.

“SAADET PARTİSİ LİDERİNİN DİK DURUŞUNU TAKDİRLE KARŞILIYORUM”

“Saadet Partisi ile ilgili seçimlerde kilit parti olacağı yönünde yorumlar yapılıyor, ne dersiniz?” sorusuna ise Özkoç, “BBP ile ilgili neden kapılarını kapattılar? Büyük Birlik Partisi açıklamalarda bulundu, ‘beraber olacağız’ dedi. Ben Saadet Partisi liderinin dik duruşundan, yaptığı açıklamalardan, milletine karşı güven duygusu içerisinde olmasını takdirle karşılıyorum. Biz de onun söyledikleri doğrultusunda hem siyasi partilerle hem de diğer bileşenlerle görüşmelere devam edeceğiz” dedi.

KOMİSYON OLUŞTURULDU

Anayasa Komisyonun ittifak teklifi için bugün yapacağı toplantının ertelenmesinin anımsatılması üzerine Özkoç, şunları kaydetti:

“Bu kirli ittifakın yaptığı, uyum yasaları adı altında getirilen anayasa komisyonunda da konuşulan konularda  sandık güvenliği gerçekten çok tehlikeli bir boyuta gelmiştir. Bununla ilgili alt komisyona gönderilmiştir. Alt komisyon sadece bir gün onu değerlendirmiştir. Dün yapılan MYK’da Sayın Genel Başkanımız bir komisyon oluşturarak Sayın Bülent Tezcan, Mehmet Bekaroğlu, Özgür Özel, Lale Karabıyık var. Bu arkadaşlarımızla beraber bir komisyon oluşturulmuştur. Amacımız muhalefet yani ittifak içerisinde olan değil, muhalefet partilerini ziyaret edip seçim güvenliğiyle ilgili Türkiye’nin itibarını zedelemeyecek, millet iradesinin sandıktan girdiği gibi çıkmasını sağlayacak bir ilkesel bir birliktelik oluşturulabilir mi bunun alt zeminini araştırmak. Daha sonra bu arkadaşlarımızın verdiği rapor doğrultusunda gerek görülürse ittifak partisi olan, karşımızda olan AKP ve MHP’lilerle hem siyasi parti hem de yöneticiler düzeyinde bir görüşme sağlanabilir.”

“ANAYASA KOMİSYONUNUN DA ERTELENMESİNİ DE TALEP ETTİK”

Özkoç, “Anayasa Komisyonunun da ertelenmesini de talep ettik, ‘bunu bir oldu-bittiye getirmeyin’ dedik, bu süreçte diğer siyasi partilerle de görüşüp millet iradesinin büyük bir çoğunluğunun yansıdığı bu siyasi partilerin görüşlerini de o masaya koymak istiyoruz” dedi.

Erken seçim tartışmaları konusundaki soruya Özkoç, “Erken seçime hazırız” yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Lutheran Hospital 6 yıl önce

Bir böbrek satmak ister misin? Varsa, iowalutheranhospital@gmail.com aracılığıyla bize e-posta yoluyla ulaşın.