Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

CHP: Kürsü Dokunulmazlığı Dışındaki Tüm Dokunulmazlıklar Kaldırılmalı

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, kürsü dokunulmazlığı dışındaki dokunulmazlıkların kaldırılmasını savunduklarını belirterek, “Meclis’te kürsüde söylenenler dışında her türlü konunun yargılanabilir olmasını biz arzu ediyoruz ve suçlar konusunda da bir ayrım yapamayız” dedi.

Gök, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Anayasa Mahkemesi’nin Can Dündar ve Erdem Gül kararına değinerek, “Cumhurbaşkanı’nın ciddiye alınır bir yanı yoktur. Cumhurbaşkanı kendi istek ve arzularını meşrulaştıran kararlar istiyor” dedi.

-“İŞİNE GELSE DE GELMESE DE RECEP TAYYİP ERDOĞAN BU KARARLARA UYACAKTIR”-

Anayasa Mahkemesi kararlarının herkesi bağladığına işaret eden Gök, “Bundan Recep Tayyip Erdoğan müstesna değildir. İşine gelse de gelmese de Recep Tayyip Erdoğan bu kararlara uyacaktır, saygılı olacaktır” diye konuştu.

“Cumhurbaşkanının yasa tanımaz, anayasa tanımaz, bu aymaz tutumu maalesef bakanlara, Başbakana da yansıyor” ifadesini kullanan Gök, şöyle devam etti:

“AKP’liler zincirlerini kırmalıdır, Başbakan kırmalıdır. Ortada başbakan var mı, yok mu belli değil. Cumhurbaşkanını bu söylemlerinden dolayı dikkate almıyoruz. Hukuki bütün yorumları yanlıştır.”

-“ADALET BAKANI, CUMHURBAŞKANININ SÖYLEDİKLERİNİN ŞİFRE ÇÖZÜCÜSÜ DEĞİLDİR”-

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı da eleştiren Gök, “Adalet Bakanlığı makamı Cumhurbaşkanlığının gafının meşrulaştırılacağı bakanlık değildir. Gaflar meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Adalet Bakanı, Cumhurbaşkanının söylediklerinin şifre çözücüsü değildir” dedi. Gök, “Cumhurbaşkanını artık Allah’a havale ediyoruz. Ciddiye alınır bir yanı yoktur” diye konuştu.

-CHP’NİN DOKUNULMAZLIK ÖNERİSİ-

Dokunulmazlık tartışmalarına da değinen Gök, “CHP bütün milletvekillerinin kürsü dokunulmazlığı dışındaki dokunulmazlıklarının kaldırılmasını arzu ediyor. Suçu ve suçluyu koruyamayız. Hiçbir milletvekili milletvekilliği zırhına bürünerek ondan bir medet umarak suç işleme hakkına sahip değildir. Milletvekilleri de suç işledikleri zaman yargılanmalıdır, kürsü dokunulmazlığı hariç. Meclis’te kürsüde söylenenler dışında her türlü konunun yargılanabilir olmasını biz arzu ediyoruz ve suçlar konusunda da bir ayrım yapamayız. ‘Bir kısım suçları kaldıralım, bir kısım suçlar dursun’, bütün suçlar dokunulmazlıklar kalkmalıdır ve herkes yargı önünde hesap vermelidir. Biz CHP olarak kürsü dokunulmazlığı dışındaki dokunulmazlıkların kaldırılmasını savunuyoruz. Dokunulmazlığın sadece ve sadece kürsü dokunulmazlığı ile sınırlandırılmasını başından beri savunuyoruz” şeklinde konuştu.

-“KAYYUMLAR ŞİRKETLERİ AKP’LİLEŞTİRMEKTEDİR”-

Kayyum tartışmalarına değinen Gök, “Kayyumların şirketleri ve kurumları iyi yönetmek için değil, batırmak için oraya geldikleri artık kesinlik kazanmıştır. Kayyumlar şirketleri AKP’lileştirmektedir” derken “Bugün de Kayseri’de yaşanılan hadise buna benzer bir hadise gibi gözüküyor. Umarım bir cadı avı değildir. Mahkeme kararı kesinleşmeden Türkiye’nin en güçlü gruplarından birine yöneltilen bugünkü operasyonda sadece işin hukuki boyutu değil, siyasal, sosyal ve ekonomik sonuçları da vardır” dedi.

Önceki gün Meclis Genel Kurulu’nda bütçe görüşmelerinde Sağlık Bakanı’nın IŞİD’çi teröristlerin tedavi edildiğini doğruladığını savunan Gök, “Türkiye sınırları dışında Suriye’de iç çatışmaya katılmış bir IŞİD’li teröristin Türkiye’ye nasıl girdiği, hangi ambulansla girdiği, hastanelerde tedavi edilirken o kimliği bilindiği halde hiçbir şey yapılmaması başlı başına bir sorundur” dedi.

-“KENDİ ÇOCUKLARINI ASKERE GÖNDERMİYORLAR”-

İçişleri Bakanı’na, “Efkan Ala senin de ensendeyiz” diye seslenen Gök, “PKK ile nasıl mutabakata oturduğunu, en baş aktörlerden biri olduğunu, Cumhurbaşkanı reddetmesine rağmen Dolmabahçe mutabakatının doğru olduğunu ifade eden sensin... Kendi çocuklarını askere göndermiyorlar, ön cephelere göndermiyorlar. Gariban yoksul aile çocuklarımız gidip orada birer birer bunların yaptıkları hataların bedelini ödemeye çalışıyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.