Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan kızılay operasyon kurban bayramı

CHP Kuru İncirdeki Kükürt'ü Meclis Gündemine Taşıdı

Aydın’daki kuru incirde yüzde 15 kükürt dioksit çıkması üzerine CHP’nin Aydın milletvekilleri harekete geçti.

CHP PM üyesi Bülent Tezcan ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, bu durumun insan sağlığına ve kent ekonomisine zararlarının tespit edilmesi için araştırma önergesi verdi.

Önergede, “Gıda güvenliğini korumakla yükümlü olan Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, çevre kirliliğini kontrol ve denetlemekle yükümlü olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sağlıksız gıdaların insana etkilerini önlemekle yükümlü olan Sağlık Bakanlığı ve yasama faaliyetlerinin başı olan TBMM, Anayasa’nın “Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir” hükmünü yerine getirmeli, Aydın halkının sağlıklı yaşam ve kaliteli üretim koşullarını oluşturmalıdır” denildi.

Konu hakkında verilen araştırma önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aydın’da yetişen ve ihraç edilen kuru incirdeki kükürt dioksit oranının artmasındaki faktörlerin araştırılması, oluşan durumun risk analizlerinin yapılması, insan sağlığına ve kent ekonomisine zararının belirlenmesi ve tespit edilen sorunların giderilmesi için hayata geçirilecek eylem planlarının Yüce Meclisimizce belirlenmesi amacıyla Anayasanın 98 inci İç Tüzüğün 104 ve 105 inci maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılmasını arz ederiz.

              Bülent TEZCAN                                                               Süleyman BÜLBÜL
             Aydın Milletvekili                                                               Aydın Milletvekili 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.