CHP Kurultayında BYKP İçin Yapılan Seçimde En Yüksek Oyu Karabıyık Aldı

CHP’nin 36. Olağan Kurultayında Parti Meclisi’nde yer alan Bilim Yönetim ve Kültür Platformu (BYKP) üyelikleri için yapılan seçimde en yüksek oyu 931 ile Bursa Milletvekili Lale Karabıyık aldı. Sanatçı Onur Akın, Ankara Milletvekili Murat Emir, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Prof. Dr. Ali Rıza Erbay ise seçilemedi.

CHP’nin 36. Olağan Kurultayı Ankara Spor Salonu’nda devam ediyor. Kurultayın ikinci gününde Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelikleri için oy sayımı yapılıyor.

BYKP üyelikleri için yapılan seçimde 12 kişiden en yüksek oyu alan 8 isim PM’de yer alacak. Buna göre Lale Karabıyık, Burhan Şenatalar,  Yunus Emre, Sibel Özdemir, Ayşe Eser Danışoğlu, Yüksel Taşkın, Fethi Açıkel, Zeki Kılıçaslan seçilmiş oldu.

PM’de yer alan Bilim Yönetim ve Kültür Platformu üyelerinin aldığı oylar şöyle:

CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık 931

Prof. Dr. Burhan Şenatalar 897

Doç. Dr. Yunus Emre 881

CHP İstanbul Milletvekili Doç. Dr. Sibel Özdemir 880

Eski milletvekili Prof. Dr. Ayşe Eser Danışoğlu 831

Prof. Dr. Yüksel Taşkın 743

Prof. Dr. Fethi Açıkel 733

Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan 724

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir 705

Onur Akın 682

Prof. Dr. Ali Rıza Erbay 635

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer 558

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.