Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

CHP Kurultayında Divan Başkanı Büyükerşen Açıkladı: Seçime İki Genel Başkan Adayıyla Gidilecek

CHP’nin 36. Olağan Kurultayı’nda, Divan Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce’nin genel başkanlık yarışına aday olarak katıldıklarını açıkladı. Büyükerşen, “Seçime iki genel başkan adayıyla gidilecektir” dedi.

CHP’nin 36. Olağan Kurultayı, Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştiriliyor. Kurultayda genel başkan adaylığı başvurusunda yaşanan “mükerrer imza” konusuyla ilgili, Kurultay Divan Başkanlığından açıklama yapıldı.

Divan Başkanı Büyükerşen, “Başkanlık Kurulumuza ulaştırılan ve tüzüğümüzdeki şartları taşıyan iki adet başkan adaylığı başvurusu bulunmaktadır. Bunlardan biri; bin 130 delegemiz, CHP’nin genel başkanlığı için Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu önermişlerdir” dedi.

Divanın başvuru dosyalarının dikkatle incelendiğini vurgulayan Büyükerşen, mükerrer oyların bulunduğunu belirterek, “Oy durumu şöyledir; Muharrem İnce için; 165 imza ve bu imza sahiplerinden 2 kişi imzalarını çekmişlerdir. Böylece 165 imza 163 imzaya inmiştir. Ayrıca 48’i mükerrer çıkmıştır başvuruların. Geriye kalan 115 bu sayı ile Sayın İnce’nin (tüzüğe göre genel başkanlığa adaylık için gerekli olan) 127 oyu bulamamasına yol açmaktadır” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’ndan Dilekçe: “İnce’nin Listesinde Sayılsın”

Büyükerşen, buna karşılık Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kurultay Divan Başkanlığına bir dilekçe ilettiğini ifade etti. Büyükerşen’in aktardığına göre Kılıçdaroğlu, o dilekçede şöyle dedi:

“Genel başkanlık aday tekliflerinin incelenmesi sonucu 48 kurultay delegesinin her iki adaya imza verdiği bilgisi divanımız tarafından kurultayda paylaşılmıştır. Bu durumda Sayın Muharrem İnce’nin 115 imzası görülmektedir. Tüzük gereği 48 mükerrer imza sahibinin tercihlerini belirtmeye çağırmaları gerekmekle birlikte, bu aşamadan itibaren imza sayısından yani mükerrer imzadan kaynaklı bir adayın genel başkanlık yarışına girememesi bana uygun gelmemektedir. Bu nedenle Divanca mükerrer olduğu saptanan 48 imzanın benim genel başkanlığıma yönelik tercihinin divanca dikkate alınmaması ve bu arkadaşlarımızın diğer aday Muharrem İnce’nin listesinde sayılmasını talep ederim.”

Büyükerşen, “Böylece her iki aday da genel başkanlık yarışına aday olarak katılmaktadırlar” dedi.

Tansiyon Arttı

Büyükerşen’in açıklamasının ardından kürsüye gelen Muharrem İnce ise, “Ben o 49 arkadaşıma, beni az önce arayıp ‘imza eksikse, ben buradayım’ diyen arkadaşlarıma sesleniyorum; ben lütuf ile aday olmam. Delegenin takdiriyle aday olurum. Lütuf istemiyorum. Delegelerin özgür iradesiyle aday olmak istiyorum. Bana imza verenlere baskı kuracaksınız, onları mükerrer hale getireceksiniz sonra da mükerrerleri bana vereceksiniz. İstemiyorum” dedi.

İnce’nin bu konuşmasının ardından ise Divan Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Sayın İnce, bu bir adaylıktan çekilme midir, beyan edin” diye konuştu.

Bunun üzerine salonun tansiyonu bir anda artarak, Divan önünde kargaşa yaşandı. Daha sonra Büyükerşen, “CHP’nin iki genel başkan adayı vardır. Seçime de iki genel başkan adayıyla gidilecektir” anonsunu tekrarladı.

CHP’nin 36. Olağan Kurultayında genel başkanlık seçimleri için salonda hazırlıklara geçildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.