Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener

CHP Kuşadası İlçe Başkanı Gürbilek Hükümete Seslendi: “Sağlık Alt Yapımız Yetersiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, ilçede  bulunan devlet hastanesinin koşullarının düzeltilmesine yönelik hükümete çağrıda bulundu. Kuşadası’nın sağlık alt yapısını yetersiz bulduğunu belirten Gürbilek “ Deniz manzaralı devlet hastanemiz var diye övünüyorsunuz fakat o yapının içerisinde tek bir tane kalp ve damar cerrahı yok” dedi.

CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, kentteki sağlık alt yapısının yetersiz olduğunu anlatan bir açıklama yaptı. Gürbilek, hükümet yetkililerinin pandemi sürecinde ilçede yürüttükleri çabayı da yetersiz bulduklarını belirtti.

“PANDEMİYİ BELEDİYELERİMİZ EN İYİ ŞEKİLDE YÖNETTİ”

CHP’li Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi’nin pandemi dönemini çok iyi şekilde yönettiklerini vurgulayan Gürbilek,“Aylardır devam eden Covid-19 salgını dünyamız, ülkemiz ve ilçemizde başta sağlık ve ekonomi olmak üzere bir çok sorunu beraberinde getirdi. Bu süreci hasarsız ve doğru yönetebilmek adına gerek Aydın Büyükşehir Belediyemiz, gerekse Kuşadası Belediyelerimiz, salgının ülkemize girdiği ilk günden bugüne kadar  ilçemizin her bir köşesinde canla başla çalıştı.


Peki devlet-hükümet  ne yaptı ? Ya da ne yapmadı? Sağlık çalışanlarımızın tümünün emeklerine sağlık. Ellerindeki kısıtlı imkanlara rağmen canlarını bizler için hiçe sayarak özverili bir şekilde çalışıyorlar.

Bu süreç, sağlık altyapısının ne kadar eksik olduğunu da bizlere gösterdi” sözlerini kullandı.

“TEK BİR TANE CERRAH YOK”

Kuşadası’nda her yıl sağlık altyapısının yetersizliği yüzünden onlarca insanın yaşamını yitirdiğini belirten Gürbilek, “Kuşadası’nın yaz nüfusu 500.000’i, hatta 750.000’i aşıyor. Hükümet yetkililerinin övünerek anlattıkları bu turizm cennetinde bir tane bile kalp damar cerrahı yok. Deniz manzaralı devlet hastanemiz var diye övünüyorsunuz fakat o yapının içerisinde tek bir tane kalp ve damar cerrahı yok. Türkiye’nin en batısındaki, ülkemizin ilk turizm cenneti diyoruz ama cerrah yok. Yıllardır kalp krizi geçirerek Kuşadası,Aydın,İzmir üçgeninde kaybettiğimiz vatandaşlarımızın sayısı oldukça fazla.Hastanemizde yeterli imkanlar olsa belki bugün bir çoğu yaşıyor olacaktı.Yazık değil mi ? Biz yaz kış Kuşadası’nda yaşayanlar ve yazın gelen misafirlerimize aman kalp rahatsızlığı geçirmeyin doktorumuz yok, hükümetimiz gerek görür de bir hekim atarsa bir gün duyuracağız,mümkünse ondan sonra rahatsızlanın mı diyeceğiz? Umarım hükümet bir an önce bu olaya el atar ve bizler de daha fazla vatandaşımızı boşu boşuna yitirmeyiz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.