Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon başbakan binali yıldırım

CHP Kuşadası Kadın Kolları Başkanı Dağlı “Kadınlar Ülkemizin Kaderini Değiştirecek”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kuşadası Kadın Kolları “Hükümetin 2020 Cinsiyet Eşitliği Karnesi” başlıklı bir basın açıklaması yaptı. CHP Kuşadası Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Dağlı, “2020 yılında en az 297 kadın katledildi, 161 kadın ise şüpheli şekilde öldürüldü. Aldıkları göstermelik cezalarla adeta sırtları sıvazlanan katiller, can almaya devam etti” dedi. 

CHP Kuşadası Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Dağlı, CHP Kuşadası İlçe Örgütü binasında 2020 yılında işlenen kadın cinayetleri ve cinsiyet eşitsizliği konularını değerlendirmek üzere bir basın toplantısı düzenledi.  Ülke genelindeki CHP İl ve İlçe Kadın Kolları başkanları ile eş zamanlı düzenlenen toplantıya çok sayıda partili katıldı.

Tercihimiz Eşit Ve Özgür Bir Yaşam

CHP Kuşadası Kadın Kolları Başkanı Dağlı açıklamasında “Pandemiyle mücadele edilen 2020 yılı kadınlar açısından çok daha zor bir yıl oldu. En az 297 kadın katledildi, 161 kadın ise şüpheli şekilde öldü. Aldıkları göstermelik cezalarla adeta sırtları sıvazlanan katiller, can almaya devam etti. Kadınlar en çok ateşli silahlarla evlerinde ve sokak ortasında öldürüldü. Ölüm, kadınlara hep en yakınlarından geldi. Kadını her defasından eve hapseden, itaat etmeye zorlayan zihniyet, katillerini de üretti. Kadınların ve çocukların hayatlarını tek tipleştirmeye çalışan bu zihniyetle, ilk önce biz kadınlar hesaplaşacağız, çünkü asla ödün vermeyeceğiz haklarımız var. Her gün yaşam çığlığını büyüten ve örgütlü gücüyle yeniden ayağa kalkan kadın mücadelesi var. Tercihimiz eşit, özgür, demokratik, adil bir yaşamdan yana” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin Her Bir Köşesinde Örgütleniyoruz”

Kadın cinayetlerinin aralıksız devam ettiğine dikkat çeken Dağlı,“Dün ülkemizde 3 kadın daha katledildi. Bu cinayetleri engellemek için mücadelemizi sürdüreceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak; Türkiye’nin her bir köşesinde örgütleniyoruz. Hızla artan kadın üyelerimizle, her geçen gün sesimizi çoğaltıyoruz. Şiddet gören, yalnızlaştırılan kadın ve çocuklara ‘YaşamHak’ destek hattımızla ulaşıyoruz. Onlara ‘Yalnız değilsiniz, biz varız’ diyoruz. Kadın dernekleriyle kenetlenerek, örgütlü mücadelemizi büyütüyoruz. 2021 yılında, dipten gelen bir dalgayla kadınların, ülkemizin kaderini değiştireceğine inanıyor, hepinizi en içten dileklerimizle selamlıyoruz" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.