Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen

CHP Kuşadası Kadın Kolları’nın Yeni Başkanı Ayşegül Dağlı Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi Kuşadası Kadın Kolları Kongresi yapıldı. İki listeyle gidilen seçimleri mavi rengin temsil ettiği Ayşegül Dağlı kazandı.

Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleşen kongreye çok sayıda partilinin yanı sıra CHP Aydın Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, il ve ilçe Yöneticileri, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ile eşi Duygu Günel katıldı. Kongrenin açılışında konuşan CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek “Cumhuriyet Halk Partisi Kongreleri, bir demokrasi şölenidir. Uzun süredir Kuşadası Kadın Kolları Kongresi ile ilgili spekülasyonlar var. Dışarıdan belli eller bu partideki birliği, beraberliği bozmaya çalışıyorlar. Bunu asla başaramayacaklar. Cumhuriyet Halk Partili kadın akıllıdır, özgür iradesiyle karar verir, hiç kimseden etkilenmez. Ben inanıyorum ki bugün yapacağımız kongreden sonra Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları daha da büyüyerek, daha da güçlenerek iktidar mazbatasını alma yolunda çalışmaya devam edecektir. Ben öncelikle bu süreçte bizi yalnız bırakmayan İl Kadın Kolları Başkanımız Ayşe Özdemir'e teşekkür ediyorum. Ayrıca mevcut İlçe Kadın Kolları Başkanımız Engin Doyran'a da teşekkür ediyorum. Bugün demokrasi şölenimizde iki adayımız var. Ayşegül Dağlı ve Olcay Aras. İki başkan adayımızı da medeni cesaretlerinden ötürü tebrik ediyorum” dedi. 

“SEÇİLEN KADIN KOLLARI BAŞKANIMIZIN YANINDA DURALIM”

İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek’in ardından konuşan Belediye Başkanı Ömer Günel, kongrede demokrasinin kazanmasını dilediğini belirterek “Söylenecek bütün sözler söylendi. Yapılması gereken her şey yapıldı. Bugün herkes kendi özgür iradesiyle sandığa gidecek. Kadın Kollarımızın Başkan Adayları Sayın Olcay Aras ve Sayın Ayşegül Dağlı'ya başarılar diliyorum. Bugün burada hangi adayımız seçilirse seçilsin benim kadın kolları başkanımdır. Önünde saygıyla eğilirim ve bir daha bunu sorgulamam, geriye dönüp bakmam. Bu sandıktan demokrasinin gereği hangi isim çıkacaksa ona saygı göstermeli ve artık seçim defterini kapatmalıyız. Seçilmiş olan Kadın Kolları başkanımın liderliğinde örgüt çalışmasını yürütmeliyiz. Çünkü unutmamalıyız ki Cumhuriyet Halk Partisi, ulusal iktidara yürüyor. Kendi seçimlerimizde zaman ve enerji kaybederek iktidar yürüyüşündeki enerjimizi asla azaltmamalıyız. Bu nedenle tüm partili arkadaşlarımdan ve özellikle kadınlarımızdan rica ediyorum, sonuçlar belli olduğunda seçilecek olan Kadın Kolları Başkanımızın yanında duralım. Ben örgütümün bu güçlü, dinamik ve enerjik yapısı hiç bozulmasın istiyorum” diye konuştu.

Yaklaşık 3 saat süren oylamanın sonunda seçimin galibi belli oldu. 799 partili kadının katıldığı seçimlerde mavi listenin adayı Ayşegül Dağlı 548 oy alarak oldu. Mor listenin adayı Olcay Aras ise 237 oy aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.