Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan erdoğan Hakkari HAVA HAREKATI başbakan binali yıldırım kızılay atatürk operasyon

CHP'li Ağbaba; “Tazminat Davalarıyla Uğraşacağına, Kaçırılan Askerlerini Kurtar”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Milli Savunma Bakanı tazminat davalarıyla uğraşacağına, kaçırılan askerlerinin kurtarılması için çaba göstersin” dedi.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, farklı tarihlerde PKK tarafından kaçırılan polis ve askerlerin kurtarılması için AKP ve Saray Hükümetinin neyi beklediğini sordu? Kaçırılan askerlerin, polislerin ve  istihbarat görevlilerinin ordunun, devletin namusu olduğunu belirten Ağbaba, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yanıtlaması istemiyle meclise soru önergesi verdi.


 1"0 ASKER 2 POLİS"
Çözüm sürecinin ardından PKK tarafından farklı tarihlerde kaçırılan polis ve askerlerin ne zaman kurtarılacakları belirsizliğini koruduğunu kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İnsan Hakları Derneği’nin verilerinden hareketle, “4 Temmuz 2015 günü Diyarbakır – Bingöl karayolunda Polis Memuru Vedat Kaya ,28 Temmuz 2015 günü Diyarbakır – Bingöl Karayolunda Polis Memuru Sedat Yabalak ,13 Ağustos 2015 günü Diyarbakır – Lice karayolunda Uzman Çavuş Hüseyin Sarı ve Er Sedat Sorgun ile Er Süleyman Sungur,18 Eylül 2015 günü Tunceli– Erzincan karayolunda Astsubay Semih Özbey ,2 Ekim 2015 günü Tunceli – Pülümür karayolunda Er Müslüm Altuntaş ve Er Adil Kavaklı,12 Aralık 2015 günü Şırnak merkezde Uzman Çavuşlar Sedat Vardar ve Ferdi Polat ile 21 Eylül 2016 günü Hakkari’de Uzman Çavuşlar Ümit Gıcır ve Mevlüt Kahveci  PKK’lı teröristler tarafından kaçırılmıştır” ifadelerine yer verdi.


"ONLAR YOKMUŞ GİBİ DAVRANILAMAZ"
Alıkonulan asker ve polislerin 7 Haziran 2018 yayınlanan görüntülerinde devletin/hükümetin kendileri için hiçbir şey yapmadığını belirtip bir kez daha duyarlılık çağrısı yaptıklarını hatırlatan Ağbaba, “Aileler de, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'yla, Binali Yıldırım'la Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la defalarca görüşmüş olmalarına rağmen bir sonuca ulaşamamışlardır. Askerler ve polisler görevleri başında PKK tarafından kaçırıldıktan sonra yok sayılamazlar. Devlet hangi şartlarda olursa olsun kaçırılan bu görevlileri ailelerine teslim etmelidir. 7 Haziran 2018’de mesajları yayınlanan polis ve askerlerin seslerine kulak verilmelidir. Onlar bu ülkenin vatandaşları ve güvenlik görevlileridir. Onların serbest bırakılması için gerekli her türlü girişimde bulunulması gerekirken, onlar yokmuş davranmaktan vazgeçilmelidir. AKP alıkonulan asker ve polisleri ne zaman gündemine alacak merak ediyoruz. Milli Savunma Bakanı tazminat davaları açmak için harcadığı zamanı kaçırılan askerlerin serbest bırakılması için harcamalıdır” ifadelerini kullandı.


Ağbaba’nın Bakan Soylu ve Akar’a yönelttiği sorular şu şekilde;
“Terör Örgütü PKK’nın elinde yukarıda isimleri verilen asker ve polislerin dışında MİT personeli, kamu görevlisi veya sivil vatandaş var mıdır? Var ise isimleri nelerdir? Kaçırılan asker ve polislerin kurtarılması için bugüne kadar hangi çalışmalar yapılmıştır? Ailelere AKP Yetkilileri tarafından sürekli ‘Sabretmeleri’ istenerek 3,5 yıl geçmiştir. Aileler daha ne kadar sabredecektir?Başka bir ülkede devlet koruması altındaki güvenlik görevlilerinin terör örgütleri tarafından kaçırılması sonrası tüm dünya ayağa kalkarken, Türkiye’de bu durumun normal karşılanması Bakanlığınız tarafından nasıl değerlendirmektedir? Kaçırılan güvenlik personelleriyle ilgili önümüzdeki süreçte hangi girişimlerde bulunulması planlanmaktadır?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.