Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın

CHP'li Altıok: Kaygılıyız Ama Teslim Olmayız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı, “Türkiye Cumhuriyeti’nin iktidar eliyle ucu görünmeyen karanlık bir tünelin ortasına doğru hızla gitmesinden dolayı kaygılıyız ama asla teslim olmayız” ifadelerini kullandı.
 
Akatlı, yaptığı açıklamada Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik gözaltılara tepki gösterdi. Türkiye’nin her yeni güne yeni bir “baskı, zorbalık ve hukuksuzlukla” uyandığını belirten Altıok, “15 Temmuz gecesi ülkemiz kanlı bir darbenin eşiğinden döndü. O gün darbeciler başarılı olsaydı bugün ne olacaktı? Gazeteler basılacak, cezaevlerinde insanlara işkence yapılacak, binlerce muhalif işinden, olacak, ülkenin üzerine kapkara korku bulutları çökecekti. Peki soruyoruz şimdi, bugünün ne farkı var? Darbe hukuku ortadan kaldıracaktı. Peki bugün hukuk bağımsız ve adil mi? Hukuk işliyor mu? İnsan hakları ve özgürlükler korunuyor mu?” açıklamasında bulundu.
 
Türkiye’nin 2016 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde 180 ülke arasında 151. sırada yer aldığını belirten Altıok, şu şekilde devam etti:
 
“Bugün Türkiye cezaevlerine 105 gazeteci bulunuyor. 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası 170 gazete, dergi, tv, radyo, ajans kapatıldı. 777 gazetecinin sürekli ve sarı basın kartı iptal edildi. 2500 gazeteci işsiz kaldı. Türkiye’de basın hiç olmadığı kadar ağır bir baskı ve sansüre maruz kaldı, üstelik bu baskı ve sansür artarak da devam ediyor. En temel insan haklarının ayaklar altına alınmasından, basın özgürlüğünün hiçe sayılıp gazetecilerin Meclis kürsülerinden, Bakanlar Kurulu sıralarından, canlı yayın ekranlarından terörist ilan edilmesinden, Türkiye Cumhuriyeti’nin iktidar eliyle ucu görünmeyen karanlık bir tünelin ortasına doğru hızla gitmesinden dolayı kaygılıyız ama asla teslim olmayız. Başta Cumhuriyet gazetesinin yöneticileri ve yazarları olmak üzere baskıya ve zorbalığa maruz kalan tüm yurttaşlarımızın yanında olacağız, bu karanlık gidişi birlikte mücadeleyle durduracağız. Ne darbecilere, ne de diktatörlük heveslilerine geçit vermeyeceğiz.”
 

Anahtar Kelimeler:
Zeynep Altıok Akatlı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.