Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül bm aselsan Koronavirüs Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping Cengiz inşaat Ebru Şahin CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin

CHP'li Arslan: "15 Temmuz, Milletin İhanete En Sert Cevabıdır"

CHP Denizli Milletvekilli Kazım Arslan,"Darbe girişimi açıkça önlenebilir olduğu halde bu darbeye göz yuman, 249 şehidimizi yaşamdan koparanlara karşı önlem almayan, darbe girişiminin sonuçlarını bir fırsata çevirenler hesap vermeden bu ihanet şebekesinin sicili ortaya çıkarılamaz"dedi. 

Arslan 15 Temmuz'un yıl dönümüne ilişkin yaptığı açıklamada, “Laik Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin, hukuk devletimizin karşı karşıya bırakıldığı en hain darbe girişimi 15 Temmuz, halkımızın engin sağduyusu, mücadelesi ve azmiyle sonuçsuz kalmıştır. Birlik ve beraberliğimizin simgesi bayrağımızın birleştiriciliğinde, büyük önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK ve arkadaşlarının ilke ve hedeflerinde hiç durmadan yürüdüğümüz Cumhuriyetimizin darbelere ve her türlü müdahalelere karsı ilelebet devamı için canini adayan tüm şehitlerimizi, demokrasi kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum. Bu hain darbe girişimine karşı çıkarken, terörle mücadele ederken canini yitiren vatandaşlarımıza, kamu görevlilerimize Allah’tan rahmet, ailelerimize, milletimize sabır diliyorum. Gazi olanlara da acil şifalar, sağlıklı bir yaşam diliyorum.” İfadelerinde bulundu. 


 "Sarayın 15 Temmuz'u Farklıdır"

Göz göre göre gelen ihanet darbesi 15 Temmuz’un halk iradesiyle sonuçsuz bırakılmasının ardından geçen sürede yaşananlar demokrasi adına kazançtan çok kayıplarla doludur. Tarihimizin en ağır iç savaş denemesinin eşiğinden halkın gücüyle çıkan devletimiz, hukuku yok sayan, darbeden ders çıkarmayan bir iktidarın elinde yeni maceralara sokulmuştur. Bu hain girişim adeta fırsata çevrilmiş, hemen OHAL ilan edilerek ülkemizde demokrasimizi ve adaleti askıya alan bir sistem oluşturmuşlardır. Darbenin siyasi sorumluları hala ortaya çıkarılamamıştır. Hain darbe girişimi sonucunda Cumhurbaşkanı “Bu Allah’ın bir lütfudur” diyorsa bunun enine boyuna iyi tahlil edilmesi gerekir. Bu nedenle halkın 15 Temmuz’u ile Saray’ın 15 Temmuz’u farklıdır.


“İktidarın Hesap Vermesi Gerekir”
 
FETÖ ile ilgili olarak geçmiş yıllardaki ilişkilerin incelenmesi gerektiğini belirten Arslan,“Bu durum çerçevesinde, terör örgütünün ana kademesiyle siyaset kurumunun iç içe geçtiği yıllar sorgulanmalı, devlette büyük pay sahibi olmuş bu kadronun kılcal damarları açığa acilen çıkarılmalıdır. Onlara devlette cirit atma fırsatı tanıyan, sahte belgelerle 2007’den beri ordunun itibari çökertilirken işbirliği yapanlar, bugün laf etmek yerine hesap verme dürüstlüğünü göstermelidir. Şehitlerimiz arasında ayrım yapanların, adalet arayan milyonların sesini yalanlarla bastıracağını sananların, 15 Temmuz gecesinde gerçekte ne yaşandığını anlatmaları gerekir. Bu kişilerin PDY’ye nasıl göz yumulduğunu, bu örgüte ne istedilerse vererek, devlet içinde devlet olmalarına, büyümelerine ve güçlenmesine olanak sağlayanların halkımızdan özür dilemesi, iktidarın hesap vermesi gerekir. İfadelerinde bulundu.

Arslan,“Demokrasimiz ve Laik Cumhuriyetimiz için 15 Temmuz büyük bir uçurumun esiğidir. Bu esikten milletin inanç ve azmi ile geçtik. İktidar, samimi davranıp sorumluluğu üzerine alarak herkesi kucaklayacak ve adaleti sağlayacak şekilde uygulamalar yapmalıdır. Bunun çözümü demokrasimizi ve Laik Cumhuriyetimizi askıya alarak ve bu girişimi fırsata dönüştürerek değil, OHAL'e bir an önce son vererek gerçekleştirilmelidir. Bu vesileyle tekrar 15 Temmuz şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerimize ve milletimize başsağlığı, gazilerimize acil şifalar ve sağlıklı günler diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.