Öne Çıkanlar terörist MSB Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu cumhurbaşkanı erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu deprem Kovid19 cumhurbaşkanı

CHP'li Aydın'dan Öğrencilerin KYK Borçları Kaldırılsın Talebi

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, KYK borçları altında ezilen binlerce gencin sorunlarını TBMM’de dile getirdi. 10 milyona yakın öğrencinin 33 milyar kredi borcu olduğuna dikkat çeken Aydın, gençlerin omzunda kambur olan bu yükün bir an önce kaldırılmasını talep ettiklerini söyledi.

CHP'li Aydın, gerek sosyal medyadan gerekse telefonla kendisine ulaşan binlerce gencin sıkıntılarını Meclis’te yaptığı konuşmada dile getirdi. Hükümetin ekonomi politikalarının vatandaşın belini bükmeye devam ettiğine ve bu politikalardan nasibini alan son kesimin de üniversite mezunu gençler olduğuna vurgu yapan Erkan Aydın, gençlerin daha iş sahibi olmadan borç sahibi olduklarını söyledi. Gençlerin KYK borçlarının yükü altında ezildiğini belirten Aydın, şunları söyledi:

“GENÇLERE GELİNCE PARA YOK”

“10 milyona yakın öğrencinin 33 milyar TL kredi borcu var. 18 bin TL yapılandırmayla 25 bin TL'ye çıkıyor. Bu çocukların işi yok ki nasıl ödesin? Bu çocuklara istihdam sağlayıp kendisini geçindirmeye imkân tanıdınız da sıra kredi borcuna mı geldi? Ama biz biliyoruz ki kamu bankalarından futbol kulüplerine, yandaş iş adamına, yandaş medyaya milyonlarca dolar kredi verildi. Milletin anasına söven iş adamının 425 milyon TL vergi borcu silindi. Cep telefonu şirketlerinin 5 milyar TL'lik borcu bir anda silindi. Bunlara para var ama gençlere gelince para yok. Gençlerin omzunda kambur olan bu yükün bir an önce kaldırılmasını talep ediyoruz." dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.