Öne Çıkanlar diyarbakır azerbaycan istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu milli güvenlik kurulu çukurova belediye başkanı soner çetin EMİNE ERDOĞAN

CHP'li Aydın: Et Ve Süt Kurumu Neden Sadece 3 Market Zincirine Kırmızı Et Veriyor?

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Et ve Süt Kurumu’nun 28-29 TL’den aldığı eti 3 büyük market zincirine 20 TL’den vermesini Meclis gündemine taşıdı. Hayvan üreticisinin büyük mağduriyet yaşadığına söyleyen Aydın, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye, “Halkın vergileriyle üç market zincirinin desteklenmesi etik midir?” diye sordu.

CHP'li Aydın, verdiği önergede ülke hayvancılığını geliştirmek ve üreticiyi desteklemek için 1952 yılında kurulan eski adıyla Et ve Balık Kurumu şimdiki adıyla Et ve Süt Kurumu’nun halka ‘ucuz et’ yedirmek adına, ülke genelinde yaygın üç market zincirine ucuza kırmızı et temin ettiğine dikkat çekti. Aydın şöyle devam etti:    

“Rakamlarla ifade edildiğinde 28 - 29 TL’den aldığı eti bu 3 market zincirine 20 liradan vermektedir. Aradaki fiyat farkını bu ülkenin vatandaşları finanse etmektedir. Özetle, görevi üreticiyi desteklemek, piyasayı düzenlemek olan Et ve Süt Kurumu 3 market zincirinin et tedarikçisi konumundadır. Piyasayı düzenlemek ve yönlendirmek ise 3 market zincirine bırakılmıştır. Belli firmalara ve marketlere imtiyaz sağlanırken, kasaplar, diğer marketler yeterince talep olmadığı için üreticiden hayvan alamamaktadır.” dedi.

“HAYVAN ÜRETİCİSİ BÜYÜK MAĞDURİYET YAŞIYOR”

Yanlış politikaların faturasını üretici ve tüketicinin ödediğini ifade eden Erkan Aydın, Bakan Pakdemirli’ye şu soruları yöneltti:

“Et ve Süt Kurumu neden sadece üç market zincirine kırmızı et temin etmektedir? Söz konusu üç market zinciri hangi kriterlere göre seçilmiştir? Halkın vergileriyle üç market zincirinin desteklenmesi etik midir? Yasal mevzuata uygun mudur? Söz konusu uygulamayla hayvan üreticisi büyük mağduriyet yaşamaktadır? Bu mağduriyeti nasıl gidermeyi öngörmektesiniz? Hayvan üreticisinin desteklenmesi için bir planlamanız bulunmakta mıdır?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.