Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan cumhurbaşkanı erdoğan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE terörist akbank türkiye

CHP'li Aydın: İmar Barışı İçin Süre Uzatılacak Mı?

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a verdiği soru önergesinde “İmar barışından yararlanmak isteyenlerin sayısını arttırmak için başvuru süresini uzatmayı planlıyor musunuz?” diye sordu.

31 Aralık 2018 tarihinde başvuruların sona ereceği ilan edilen imar barışı konusundaki sıkıntıların büyüdüğünü kaydeden CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a verdiği önergede ekonomik kriz nedeniyle çok sayıda vatandaşın bu haktan yararlanamadığını ve yararlananların ise maddi yükümlülüklerini zamanında yerine getiremediğini ifade etti.

“MADDİ DURUMU UYGUN OLMAYANLARA TAKSİTLENDİRME YAPILACAK MI?”

Aydın, “06 Haziran 2018’de 30443 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ve 31 Aralık 2018 tarihinde başvuruların sona ereceği ilan edilen imar barışından faydalanmak için başvuranların sayısı beklenenden az olmuştur. Oysa imar barışı en az 13 milyon konutu kapsamaktadır” dedi. Aydın, verdiği önergede Bakan Kurum’a şu soruları yöneltti:

“İmar barışından altı ay zarfında kaç kişi yararlanmıştır? İmar Barışından yararlananların sayısını arttırmak için, başvuru süresini uzatmayı planlıyor musunuz? İmar barışından yararlanmak isteyen ancak maddi durumu uygun olmayan vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla bir taksitlendirme çalışmanız var mıdır?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan çorlu 5 yıl önce

Uzatılması 1yıl olmalı,taksit yapılmalı yoksa ,ben ödeme yapamam devlete faydam olmaz.