CHP'li Barut: "Atama Bekleyenlerin KPSS Puanları Heba Olmasın"

CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye seslenerek, "Atama bekleyen, ziraat, gıda, su ürünleri mühendisleri ile veteriner hekim, tekniker ve teknisyenlerimizin sorunlarına duyarsız kalmayın, verilen sözleri tutun. Atama bekleyen meslektaşlarımızın 5 ay sonra binbir emekle elde ettikleri yüksek KPSS puanları heba olmasın" dedi.

"MESLEKTAŞLARIMIZ DÖRT GÖZLE ATAMA BEKLİYOR"

Yaklaşık 3 yıldır atama bekleyen ziraat, gıda, su ürünleri mühendisleri ile veteriner hekim, tekniker ve teknisyenlerin sorunlarını yine Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gündeme getiren Ayhan Barut, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin harekete geçmesini istedi. Stratejik bir sektör olan tarımın başında 'Bakanlar listesi açıklandığında Tarım Bakanlığı dışında tüm bakanlıklar aklımdan geçti ama Tarım Bakanlığı hiç aklımdan geçmedi' diyen bir bakanın bulunduğunu aktaran Barut, atama bekleyenlerin dört gözle müjdeli bir haber beklediğini aktardı.

"SÖZÜNÜZÜ TUTUN"

Atama bekleyenlerin büyük büyük bir çile çektiğine vurgu yapan Ayhan Barut, "Sayın Bakan aklından hiç geçmemiş bir koltukta oturuyor ama atama bekleyen binlerce veteriner hekim, ziraat, gıda ve su ürünleri mühendislerini hiç görmüyor, feryatlarını duymuyor. Geçmiş dönem Tarım Bakanı Fakıbaba'nın '10 bin 551 personel alacağız' açıklamasını da yok sayıyor. 'Personel alımına dair müjdemiz yok, devleti istihdam kapısı olarak görmeyin' diyebiliyor. Hayatı boyunca devletten maaş almadığını söyleyerek özel sektörü işaret eden Bakan devlette devamlılığın esas olduğunu bilmiyor mu? Verilen sözleri niye tutmuyor? Gençlerimizin hayallerini çalmayın, beş altı ay sonra onca emekle aldıkları yüksek KPSS puanları heba olmasın." dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.