Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi kızılay

CHP'li Barut: “Ne Yaparlarsa Yapsınlar Baharın Gelişini Asla Engelleyemezler”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, kesin olmayan sonuçlara göre Ekrem İmamoğlu'nun seçimi kazandığı İstanbul'da Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) itirazlar üzerine aldığı yeniden sayım kararına tepki gösterip sonucun değişmeyeceğini vurguladı.

"EKREM İMAMOĞLU'NUN MAZBATASI VERİLMELİ"

Ekrem İmamoğlu'nun önde bitirdiği İstanbul seçimlerinin itirazlar nedeniyle henüz sonuçlanmaması üzerine CHP'nin aldığı karar doğrultusunda İstanbul'da demokrasi nöbetinde görevlendirilen CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Yüksek Seçim Kurulu'nun yeniden sayım kararını eleştirdi. Seçimin bittiğini ancak bilinçli olarak sürecin uzatıldığını dile getiren Ayhan Barut, "Geçersiz oyların 4'te 3'ünden fazlası sayıldı. Aradaki fark 17 binin üstündedir. Ancak bir türlü bu sonucu kabul edemiyorlar. Ekrem İmamoğlu'na mazbatası verilmeli ve halkımıza hizmete başlamalıdır" dedi. 

"YÜREĞİR'DE NEDEN SAYILMADI?"

İtiraz üzerine İstanbul'da yeniden sayım kararı veren YSK'nin aynı talebi Adana'nın Yüreğir İlçesi'nde reddettiğine dikkat çeken Ayhan Barut, "İstanbul özelinde bu seçimde çok farklı bir süreç yaşanıyor. 31 Mart'ta Türkiye seçimini yaptı ama itirazlar üzerine seçim kurulları ve YSK aracılığıyla adeta seçimin seçimi yapılıyor. İlk seçimi halkımız yaptı ama ikinci seçimi yeniden sayımlarla, il ve ilçe seçim kurulu hakimleri ve memurlar yapıyorlar. İstanbul'da AKP'nin neredeyse istediği her seçim kurulunda aldığı yeniden sayım kararlarıyla adeta seçim yeniden yapılıyor ve YSK süreci sadece izlemekle yetiniyor. Bilinmelidir ki yapılan oy sayım işlemleri ile ilgili yasal düzenleme yoktur. YSK'nin aldığı bir karar veya genelge yoktur. YSK'nin düzenlemeleri 31 Mart 2019 tarihine kadardır. Çünkü kanun, böyle bir hukuki istismarı öngörmemiştir. Öte yandan İstanbul'da yeniden sayım kararları veren YSK, çok az bir farkla seçimin sonuçlandığı Adana'nın Yüreğir İlçesi'nde yeniden sayım talebini reddetmiştir.  İstanbul'da farklı, Adana'da farklı karar verilmesi hangi gerekçelerle açıklanabilir?" dedi. 

"ARADAKİ FARK KAPANMAZ"

Seçim sonuçlanmadan AKP'nin İstanbul’un her yerini "Teşekkürler İstanbul, Gönül belediyeciliği kazandı" yazılı afişlerle donattığını anımsatan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "İstanbul'da bin defa daha oyları yeniden saysalar ortaya çıkacak sonuç, Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğudur. Her sayım sonucu Ekrem İmamoğlu'nun başkan olduğu gerçeğini bir daha ortaya koyuyor. Şu an sandıkların 4'te 3'ünden fazlası açıldı. Aradaki fark 17 binin üstünde. Aradaki farkın kapanması mümkün değil. Kimsenin en ufak bir endişesi olmasın. Bu süreci uzatarak bizi yıldıracağını sananlar aldanıyor. Çünkü partimiz, bu seçim sonuçları ve takiplerinde genel merkez yönetimiyle, milletvekilleriyle, il ve ilçe başkanlarıyla, üyelerimiz ve her kademeden yöneticilerimizle, tüm örgütümüzle büyük bir azim ve kararlılıkla mücadele ediyor. İstanbul'a da bahar geldiğini kabul etmek istemeyenlerin karşısında ülkemiz ve halkın en büyük umudunu, güvenini temsil eden partimiz bulunuyor. Ne yaparlarsa yapsınlar baharın gelişini asla engelleyemezler." dedi. 

Anahtar Kelimeler:
ChpAyhan Barut
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.