Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon başbakan binali yıldırım

CHP'li Barut: "Yeni Acılar Yaşanmadan Derhal Önlem Alınsın"

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Elazığ'da yaşanan deprem nedeniyle başsağlığı ve 'geçmiş olsun' dileklerini paylaştı. Deprem gerçekliğinin sürekli olarak kendisini hatırlattığını ancak yaşanan acılara karşın hala etkin önlem alınmadığını vurgulayan Barut, "Yeni acılar yaşanmadan herkes elini taşın altına koymalı, hazırlık yapılıp önlem alınmalı" dedi.

"MAALESEF DEPREME HAZIR DEĞİLİZ"

Türkiye'nin en aktif deprem kuşaklarından birisi olan Alp-Himalaya üzerinde yer aldığını anımsatan Ayhan Barut, "Ülkemizin yüz ölçümünün yüzde 42’si birinci derece deprem kuşağı bölgesinde bulunmaktadır. 1999 Marmara ve 2011 Van depremlerinde yaşanan can ve mal kayıpları ülkemizin depreme hazır olmadığını en acı şekliyle göstermiştir. Bu depremler, vatandaşlarımızın hayatını yerle bir etmiştir" dedi.

"DEPREM DEĞİL İHMAL ÖLDÜRÜYOR"

Yaşanan acılara karşın deprem gerçeğiyle yüzleşilmediğini ve gereken önlemlerin bir türlü alınmadığını vurgulayan Ayhan Barut, "2019 yılı içerisinde Adana, Malatya, Bursa, Çanakkale gibi pek çok ilimizde şiddeti değişen depremler yaşanırken; son olarak Elazığ'daki deprem, toplumumuza bir kez daha korkutucu yüzünü göstermiştir. Bugüne kadar ülkemizin bir çok yerinde buna benzer depremler olmuştur. Korkuyla yaşanan bu deprem hareketleri, insanlarımızı oldukça huzursuz ederken, yetkililerin hiçbir önlem ve tedbir almadığını, aksine yeşil alanların imara açıldığı, sınırsız AVM yapıldığı, deprem anında kullanılacak toplanma alanlarının ranta kurban edildiği görülmüştür. Geçmişte olduğu gibi büyük acılar yaşanmadan depreme karşı harekete geçilmeli ve önlem alınmalıdır. Depremlerin değil ihmalin öldürdüğü unutulmamalıdır. Bu gerçeği unutursak başka acılar kaçınılmaz olarak maalesef yaşanacaktır. Vakit varken, önlem alınmalı, depreme karşı etkin ve acil çözüm planı hazırlanıp uygulanmalıdır." dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.