CHP'li Biçer'den Adam-Madam'a Suç Duyurusu

CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, Kadın Derneklerinin ve çok sayıda vatandaşın da desteğiyle  Manisa Adliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

CHP'li Biçer , “Nasıl öleceğimize de Erdoğan karar veriyor! ne demek “adam gibi ölmek”, bu sözlerin aklı selim bir karşılığı yok! Erdoğan Anayasamızın 104. Maddesine göre ettiği yemine kesinlikle sadık kalmamıştır” dedi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir miting konuşmasındaki "adam-madam" sözleri sonrası başlayan tartışmaya göndermede bulundu.
CHP'li Biçer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CEDAW’ı ve İstanbul Sözleşmesi diye anılan Türkiye'nin ilk imzacı olduğu "Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadele Sözleşmesi’’ni de ihlal ederek Anayasa'nın 90. Maddesine de aykırı davrandığını öne sürdü.
CHP'li Biçer, "Kadın Haklarını korumaya almak, Kadınlara yönelik şiddet eylemlerini engellemek, eşitlikçi bir tutum için sözde adım atıyor Uluslararası Sözleşmelere taraf oluyoruz, imzalıyoruz ama Ülkenin en üst mercii bu sözleşmelere riayet etmiyor! Uygulamayacaksak neden imzalıyoruz kimin gözünü boyamaya çalışıyoruz?” dedi.
Erdoğan'ın “Bir adam gibi ölmek var, bir şey söyleyecektim ama onu söylemeyeceğim, bir de madam gibi ölmek var. Ölelim ama adam gibi ölelim” sözlerinin Anayasa'nın eşitlik ilkesine de aykırı bulunduğunu öne süren Tur Yıldız Biçer şöyle dedi.
"Hakaret suçlarını işlediği gerekçesiyle bugün Manisa Adliyesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili suç duyurusunda bulundum. Türkiye Cumhuriyeti parlamentosunda görev yapan bir kadın Milletvekili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ayrımcılık ve hakaret içeren sözleri hem şahsıma hem de ülke sınırları içinde yaşayan tüm kadın yurttaşlarımıza karşı yapılmış bir hakarettir. Kadın yurttaşlarımıza ve şahsıma yapılan hakaret ve ayrımcılığa karşı tüm kadın yurttaşlarımızı korumak ve haklarını gözetmek görevimin sorumluluğu altındadır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.