Öne Çıkanlar terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu cumhurbaşkanı erdoğan

CHP'li Biçer; “Gümüşhane'de Demokrasi Yok Sayılmıştır”

CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, Gümüşhane ili Torul İlçesine bağlı yaklaşık 10 köyün ayrılarak merkez ilçeye bağlanması ile ilgili yapılan  referandumda %95,6 merkez ilçeye bağlanmak istenildiğine dair çıkan  referandum kararının İl Genel Meclisinde iptal edilmesini meclise taşıdı.
 
Demokratik Usul ve esaslarla yapılan referandum kararının İl Genel Meclisi’nde iptal edilmesine sessiz kalmayan CHP’li Biçer İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

Biçer; “Vatandaşlarımız taleplerini, haklarını demokratik yöntemlerle dile getiriyorlar. Ortada sandıktan çıkan bir oy çoğunluğu var. Yani halk iradesi var ve halk iradesi yok sayılmakta. Halk iradesini yok sayan İl Genel Meclisi Üyelerinin ve kararlarının tekrar gözden geçirilmesi için İçişleri Bakanı Soylu’ya birtakım sorular sordum. Gelecek cevabı, iradeleri yok sayılmış durumda olan vatandaşlarımız kadar bende merak ediyorum ve bunu da kamuoyu ile paylaşacağım!” dedi.
Ayrıca CHP’li Biçer; “Demokrasiyi savunduğumuzu ifade ediyor özellikle de son zamanlarda sürekli demokrasi vurgusu yapıyoruz. Ama gelin görün ki %95,6 oranında sandıktan oy çıkıyor ama siz bunu yok sayıyorsunuz! Bu mudur demokrasi?” diyerek konuya olan tepkisini ifade etti.
 
Bahçelik, Arılı, Kalecik, İnkılap, Günay, Işık, Kocadal, Gülaçar, Dedeli ve Yalınkavak köylerinin merkez ilçeye bağlanıp bağlanmayacağını da Bakan Soylu’ya soran Dr. Biçer, İl Genel Meclisinin Millet iradesini yok sayan üyeleri ile ilgili işlem yapılıp yapılmayacağının da cevaplanması istedi.

CHP’li Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer’in Bakan Soylu’ya sorduğu sorular şu şekilde;

-Gümüşhane ili Torul İlçesine bağlı köylerin Merkez ilçeye bağlanma talebine yönelik Referandumdan evet oyu çıkmasına rağmen İl Genel Meclisinde kabul edilmemesinin gerekçesi nedir?
-Demokratik usul ve esaslarla yapılmış referandumun hiçe sayılmasını ve köylülerin mağdur edilmesini nasıl açıklayacaksınız?
-Demokratik Hukuk devletinin gerekliliği olan seçimlerin yok sayılması milli iradenin yok sayıldığına işaret etmemekte midir?
-İl Genel Meclisinin Demokratik taleplere yanıt verip vermediğini denetlemek Bakanlığınızın görevi değil midir ve bu görev neden yerine getirilmemiştir?
-Halk iradesini yok sayan İl Genel Meclisi üyeleri ile ilgili herhangi bir hukuki işlem başlatılacak mıdır? Başlatılacaksa ne zaman başlatılacaktır?
-Gümüşhane İli Torul ilçesine bağlı Bahçelik, Arılı, Kalecik, İnkılap, Günay, Işık, Kocadal, Gülaçar, Dedeli ve Yalınkavak köyleri merkez ilçeye bağlanacak mıdır? Bağlanacaksa ne zaman bağlanacaktır?
-Demokrasi olduğunu sürekli vurguladığınız halde demokratik yollara başvuran halkın iradesini yok sayan İl Genel Meclisi üyelerinin istifa etmesi gerektiğini düşünüyor musunuz?
-Demokratik esaslarla hareket eden halkın sandık iradesi yok sayılıyor ise hala demokrasiden söz edebiliyor musunuz? 

 


     
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.