Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istatistik kurumu gündem özeti çin beşiktaş abd Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tesk genel başkanı bendevi palandöken recep tayyip erdoğan

CHP'li Budak: "Turizmde Avrupa Krizi Büyüyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak,  turizm sektörünün zor günler geçirdiğini, Avrupa ile yürütülen “referandum endeksli gerilim politikasının” turizmdeki sıkıntıyı daha da büyüttüğünü belirterek, “Antalya’da ilk üç ayda Alman turist kaybı 2016’ya yüzde 50’yi geçti. Turizmde Avrupa krizi büyüyor” dedi. Ekonomideki bozulmaların tüm göstergelere yansıdığını, kaydeden Budak, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın anayasal sınırların dışına çıktığı dönemde tüm ekonomik göstergeler bozuldu, enflasyon canavarı yeniden uyandı” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya Döşemealtı’nda yürüttüğü referandum çalışmaları sırasında, Antalya’nın turizm verileri ve enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Turizmde 2016 yılında yaşanan büyük çöküntünün, 2017’de de devam ettiğine dikkat çeken Budak, başta Almanya ve Hollanda olmak üzere Avrupa ülkeleriyle yürütülen “referandum endeksli gerilim politikasının” sorunu daha da ağırlaştırdığını vurguladı. Budak, “Geçen yıl Türkiye Avrupa ülkelerinde 5.5 milyon turist kaybetmişti. Bu yıl ilişkilerin, imajın düzeltilmesi beklenirken tam tersine iç politik kaygılarla Avrupa ile kavgaya tutuşuldu. Türkiye ne kazandı bu kavgadan? Hiç. Tam tersine kayıp büyük kayıplar yaşanıyor” dedi.

ANTALYA VE TÜRKİYE KAYBEDİYOR
Antalya’ya ilk üç ayda gelen turist sayısının 2016’ya göre yüzde 27 gerilediğini, Almanya’dan turist kaybını ise yüzde 54’lere çıktığını vurgulayan Budak, “Antalya turizmde kayıp yıl olan 2016’yı bile arar halde. Kayıp oranı,  2016’ya göre yüzde 27, 2015’e göre ise yüzde 42. Almanya’dan gelen turist sayısında rekor düzeyde bir kayıp var. İlk 3 ayda kayıp oranı yüzde 54. 2015’e göre ise bu oran yüzde 65’lerde. Sadece Almanya’dan 110 bin kayıp var. Rusya’dan gelen turist sayısı 7 bin düzeyinden 50 bin düzeyine çıksa da artış, Almanya’daki kaybı telafi etmiyor. Türkiye’nin ana turizm ekseni Avrupa’dır ve Avrupa ülkelerinin tamamı eksi gösteriyor. Hollanda’dan kayıp yüzde 44, İngiltere’den yüzde 42. İsrail ve İran’da bile artış yok, gerileme var. Yüzbinlerce turiçm emekçisi işsiz, binlerce esnaf kepenk kapatıyor ama Türkiye’nin tanıtımıyla ilgili hiçbir adım atılmıyor. Antalya kaybediyor, Türkiye kaybediyor ama ülkeyi yönetenlerin derdi kendi koltukları” diye konuştu.
ENFLASYON YÜKSELİŞTE
            Türkiye’nin geçen ay çift haneli enflasyonla tanıştığını, Mart ayında da yıllık enflasyonun 10.13’ten 11.29’a çıktığını kaydeden Budak, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın anayasal çerçeveyi aşan adımları, bir anda ülke gündemine sokulan tek adam düzeni, risk ve belirsizlikleri arttırdı. Bu da ekonominin tüm göstergelerine yansıyor. Milli gelir makyajlanmış hesaplamaya göre bile dolar bazında geriledi. Son iki yılda halkımız bin 305 dolar yoksullaştı. Enflasyon canavarı yeniden uyandı. Enflasyon son 8 yılın en üst düzeyinde. Üretici fiyat endeksinde de artış eğilimi devam ediyor. Bu da önümüzdeki dönemde tüketici fiyatlarına yansıyacak. AKP’nin tek adam dayatması ve referandumu çevirebilmek için attığı adımlar, önümüzdeki dönemde halkın omuzlarına yeni yükler bindirecek” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.