Öne Çıkanlar deprem azerbaycan KENAN DOĞULU meclis zorlu psm demet akalın Aleyna Tilki gülben ergen Sertab Erener ermenistan tarkan Ebru Gündeş

CHP'li Budak: Türkiye, 2020’de “Bin TL Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır” Sorusunu Aradı

Arama motoru Google’ın 2020 arama trendlerine göre Türkiye’de 2020 yılında “HES kodu nasıl alınır?”, “Zoom programı nasıl kurulur?” sorularının ardından en çok “1000 TL yardım başvurusu nasıl yapılır?” sorusu arandı. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, “Vatandaşın Aralık ayı itibariyle bankalara 826 milyar TL borcu var. Yeni doğan her bebek 38 bin lira borçla gözlerini dünyaya açıyor. Google'a göre en çok aranan sorular arasında ‘1000 TL yardım başvurusu nasıl yapılır’ sorusunun üçüncü sırada yer alması bu iktidarın ayıbıdır. Yurttaş 2020’yi gırtlağına kadar borçla kapatıyor” dedi.

Budak açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İktidarın, salgına karşı alınan önlemler nedeniyle işini kaybeden, işini kaybetmediği halde geliri azalan, zorunlu izne çıkarılan yurttaşlara temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için bankalardan borçlanmayı adres göstermesi vatandaşların bankalara olan borcunun bu yıl yüzde 40 oranında büyümesine yol açtı. Bu ülkenin yurttaşlarının Aralık ayı itibariyle bankalara 826 milyar TL borcu var.

Karantinada geçen Nisan ayında 920 bin, Mayıs ayında ise 699 bin kişi ilk kez ihtiyaç kredisi kullandı. Oysa Mart ayında bu rakam 114 bindi. Böyle bir borçluluk halini daha önce hiç yaşamadık. Yeni doğan her bebek 38 bin TL borçla gözlerini açıyor. Üniversite mezunu gençler KYK borcuyla hayat atılıyor. İcra dairelerinde bekleyen dosya sayısı Aralık ayı itibariyle 23 milyona ulaştı. Çünkü esnaf borçlu, çiftçi borçlu, emekli borçlu…  İşte bu yüzden Google’da Türkiye’den 2020 yılında en çok aranan üçüncü soru ‘1000 TL yardım başvurusu nasıl yapılır?’ sorusu oldu. AKP iktidarının Türkiye’ye yaşattığı acı manzara işte budur.”

ASGRİ ÜCRETLİ ÇALIŞANLAR AB ORTALAMASINDAN 6 KAT FAZLA

Çalışma hayatında yer alan yurttaşların yüzde 50’sinin asgari ücret veya asgari ücret civarında maaş aldığına da dikkat çeken Budak, Türkiye’deki asgari ücretlilerin oranının Avrupa Birliği ortalamasından 6 kat daha fazla olduğunu ve vurguladı. Budak, “Oysa Portekiz’de nüfusun yüzde 13’ü, Bulgaristan’da yüzde 9’u, Slovakya’da yüzde 3’ü asgari ücretle çalışıyor. Çünkü 18 yıllık iktidarınızda katma değer yaratan bir üretim modeli ortaya koymadınız. Toplumun geniş kesimlerini asgari ücretle çalışmaya mahkum ettiniz, sefalet ücretiyle çalışır hale getirdiniz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
halıse kılınc 1 yıl önce

Benım yardıma ıhtıyacım var ben ıkı uc aydır kıramı odeyemedım ev sahıbım evden cıkartcak bana yardım edın ne olur benım telefononum numaram 05070264030