Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan suriye Kent cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır Ayyuka eNBE akbank türkiye terörist

CHP'li Bülbül: "RTÜK Başkanı Değil Adeta Emir Eri"

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, "Basın özgürlüğünü savunması gereken bir kurum başkanının basın mensuplarını tehdit etmesi hadsizliktir.” dedi. 

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in haber sunucularını hedef alarak sarf ettiği sözlerine tepki gösterdi. RTÜK’ün misyonunu hatırlatan Bülbül şunları söyledi:

“RTÜK’ün görsel-işitsel medya hizmetleri alanında ifade ve haber alma özgürlüğü temelinde paydaşların hak, menfaat ve değerlerini gözeterek politika geliştirmek, düzenleme ve denetleme yapmak gibi bir misyonu var. Ancak RTÜK’ün başındaki zat bırakın bu misyonu benimsemeyi emir eri olmaktan öteye geçememiş. Basın özgürlüğünü savunması gereken bir kurum başkanının basın mensuplarını tehdit etmesi hadsizliktir.”

"İŞ AHLAKI VARSA İSTİFASINI VERİR"

“Yandaş medya kanallarında her gün muhalefete yönelik iştahlı iştahlı hakaret edenlere, profesör diye çıkartılan kişilerin sapkın düşüncelerine, kadınların cinsiyetleri, bedenleri üzerinden aşağılanmalara gözleri kör kulakları sağır. Ama iş gerçek habercilik yapan Fox Tv, Tele 1, Halk Tv gibi kanallara gelince bırakın yorum yapılmasını gazetecilik yapmalarına bile izin verilmiyor. RTÜK başkanı el pençe divan durup emir beklemektense, basın mensuplarına iş öğretmektense oturduğu koltuğun ne işe yaradığını öğrense vatana millete daha hayırlı bir iş yapmış olur. Eğer bunu yapamayacaksa ve birazda iş ahlakı varsa istifasını verir.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.