Öne Çıkanlar bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

CHP'li Bülbül: Ülke Ekonomisi Dipte: Öğrenci Bursları “Ödenek Yetersiz” Diye Yatırılmıyor

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, orta öğretim ve lise düzeyindeki burs almaya hak kazana öğrencilerin Ocak ayı burslarının Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın "ödenek yetersizliği" nedeniyle yatırılmadığını söyledi. 

"Ödenmesi gereken bursun ödenip ödenmediği de bir muammadır”

Konuyu Meclis gündemine taşıyan Bülbül, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Bülbül, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, orta öğretim ve lise düzeyinde okuyan ve burs almayı hak kazanan öğrencilere 2020 yılı Ocak ayında ödenmesi gereken 290 lira 40 kuruş olan burs ücretleri ödenmemiştir. Bunun nedeni ise Hazine ve Maliye Bakanlığının “ödenek yetersizliği” nedeniyle burs ödeneğini Milli Eğitim Bakanlığına göndermemesi olarak belirtilmiştir. Bunun yanı sıra öğrencilere 2019 yılının Ekim, Kasım ve Aralık aylarında ödenmesi gereken bursun ödenip ödenmediği de bir muammadır” dedi. 


“Ülke ekonomisi öğrenciler için ayrılan 290 liralık bursları dahi ödeyemeyecek kadar vahim durumdadır” diyen CHP'li Bülbül, Bakan Albayrak’a şu soruları yöneltti: 

1-    Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderilmesi gereken öğrenci bursu ödeneği neden gönderilmemiştir? 
2-    Hazine ve Maliye Bakanlığı hangi tarihte öğrencilerin bursları için ayrılan ödeneği Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderecektir? 
3-    Hazine ve Maliye Bakanlığı öğrenci bursları için ayrılan ödeneği başka bir yere harcamış mıdır? 
4-    Öğrenci burs ödenekleri gibi başka hangi ödenekleri “yetersiz” gerekçesiyle ilgili Bakanlıklara gönderilmemiştir? 
5-    “Ülke ekonomisinin potansiyelini daha da ileri taşıyacağız” derken öğrencilere dahi öğrenim bursu ödeneğini çıkartamadığınızı biliyor muydunuz? 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.