Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

CHP'li Bulut: “Vatandaşın Değil, Özel Hastanelerin Bakanı”

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Sağlık Bakanı Koca’ya, kurucusu olduğu hastanenin de aralarında bulunduğu özel hastanelerde, PCR testinin bakanlık genelgesinde belirlenen 250 TL’den daha fazlaya yapılmasını sordu ve fazla alının ücretin iade edilmesini istedi.  Bakan Koca, fazla para alındığını inkar ederken, CHP’li Bulut, “Ortada PCR testi yaptıran vatandaş var; ellerinde faturaları var; elimizde ses kaydı var. Bakan Koca, eksikleri düzeltmek, vatandaşın yanında olmak yerine inkârı seçti. Vatandaşın değil, özel hastanelerin, Sarayın bakanı olduğunu ispatladı” dedi.



CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sağlık Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, kurucusu olduğu hastanenin de aralarında bulunduğu özel hastanelerde, PCR testinin bakanlık genelgesinde belirlenen 250 TL’den daha fazlaya yapılmasını sordu.  Bakan Koca, Medipol hastanelerinde fazla fiyat alındığını yalanladı.  


"SARAY’IN BAKANI"

CHP’li Bulut, “Ortada PCR testi yaptıran vatandaş var; ellerinde faturaları var; elimizde ses kaydı var. Bakan Koca, eksikleri düzeltmek, vatandaşın yanında olmak yerine inkârı seçti. Vatandaşın değil, özel hastanelerin, Sarayın bakanı olduğunu ispatladı” dedi.

"ÜCRET DERHAL İADE EDİLMELİ"

Bakanlık genelgesindeki PCR testi tavan fiyatı 250 TL’ye uymayan, test ücretini kendi belirleyen özel hastanelerin haksız kazanç sağladığını belirten Bulut,  “Vatandaşlar, cebinden çıkan fazla parayı geri almak için özel hastanelere başvurduğunda, hastaneler kapı duvar. Bakan Koca da özel hastanelerle aynı tavrı sergiliyor. Olan, pandemi döneminde temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta güçlük çeken vatandaşa oluyor. Bir kez daha çağrı yapıyorum: Ankara’da ve diğer illerde tavan fiyat olan 250 TL’ye uymayan birçok özel hastane var. Sağlık Bakanlığı, denetimlerini sıklaştırmalı, yaptırım uygulamalı, vatandaşın test için cebinden çıkan fazla ücretin iade edilmesini sağlamalıdır” ifadelerini kullandı. 

"BAKAN, HEKİM GÖMLEĞİNİ ÇIKARDI, SİYASİ GÖMLEĞİNİ GİYDİ"

Sağlık Bakanı’nın pandeminin ilk günlerinde olumlu izler bıraktığını ancak zaman içerisinde partisinin hastalığına kapıldığını, sağlıkta başarı hikâyesi yerine siyasi bir başarı hikâyesi yaratmanın çabasına düştüğünü kaydetti. Koca’nın 1 Ağustos’tan sonra hekimlik gömleğini çıkarıp, siyasi gömleğini giydiğini kaydeden Bulut, maske dağıtımında iki ay kaos yaşandığını, grip aşısında ülkemizin, 7.5 milyon aşı sipariş eden İran kadar olamadığını, Türk Tabipler Birliği, Türk Eczacıları Birliği ile görüşülse bu sorunun yaşanmayacağını bildirdi.  

"TABLO AÇIKLAYAN BAKAN"

Pandeminin artık kontrol edilemez hâle geldiğini belirten Bulut,  Bakan Koca’yı en başta alkışlayanların, olumlu izlenim bıraktığını ifade edenlerin, artık pandemi sürecinin izleyicisi, sadece akşamları tabloyu açıklayan Bakan olarak ifade etmeye başladıklarını söyledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.