Öne Çıkanlar çin Afrin İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik Hakkari ak parti pkk 2018 Türkiye Pist Şampiyonası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Acıbadem Ankara Hastanesi

CHP'li Durmaz: “Kriz Bahanesiyle İşçi Kıyımı Başlatıldı!”

CHP Tokat Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Kadim Durmaz kriz sebebiyle işten çıkarılan ve maaşlarını alamayan çalışanlar hakkında yazılı bir soru önergesi verdi. Önergesinde birçok önemli kurumsal firmanın işten çıkartmalar ve maaşlarda kesinti yoluyla kriz tedbirleri aldığını, bu yolla büyük bir kıyım yaşadığını dile getiren Durmaz,  “Ekonomik kriz sebebiyle işten çıkarılan işçilerin sayısı kaçtır? İşten çıkarmaların gerçekleştiği kuruluş yâda şirketler hangileridir?  İşten çıkarmalar konusunda bir denetleme yapılmış mıdır?” sorularını sordu.

Keyfi işten çıkartmalara son verilmeli!

Durmaz’ın önergesinde şu ifadeler yer aldı; “Ülkemizde yaşanan ekonomik krizin etkileri birçok açıdan kendini gösteriyor.

Raflara yansıyan zamlardan sonra, şimdi de kriz sebebiyle işten çıkartmalar ve maaş kesintileri başladı. Birçok iş yerinin çalışanlarının maaşlarını ödemediği, bazılarının eksik ödediği ve işten çıkartmalar yoluna gidildiği bilgileri kamuoyuna yansımıştır.

Bu anlamada keyfi uygulamalara son verilmesi, krizin faturasının emekçilere kesilmemesi için denetleme mekanizması oluşturma gerekliliği bulunmaktadır.

Bu bağlamda;

1-         Ekonomik kriz sebebiyle işten çıkarılan işçilerin sayısı kaçtır? İşten çıkarmaların gerçekleştiği kuruluş yâda şirketler hangileridir? İşten çıkarmalar konusunda bir denetleme yapılmış mıdır?

2-         Ekonomik kriz sebep gösterilerek maaş alamayan çalışan sayısı kaçtır? Maaşları ödeyemeyen şirket sayısı kaçtır? Bu şirketler yâda kuruluşlar hangileridir?

3-         Krizin faturası emeğiyle geçinen işçilere mi çıkartılacaktır?

4-         İşten çıkarmalar ve maaş kesintileri sebebiyle geçinme zorluğu çeken emekçiler için çözüm öneriniz nedir?

5-         Kriz sebep gösterilerek yapılan bu uygulamalar konusunda bir denetleme- dengeleme mekanizması oluşturmayı düşünüyor musunuz? “

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.