CHP'li Engin OECD Tarafından Düzenlenen "Kapsayıcı Büyüme" Toplantısı İçin Londra'da

CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen OECD Küresel Meclis Ağı toplantısına katılmak için Londra'ya gitti. "Kapsayıcı Büyüme: Analizden Politik Eyleme" başlıklı toplantıda yerel ve küresel ölçekte var olan sosyal eşitsizlikleri giderecek politikalar tartışılacak.

OECD Genel Sektereri Angel Gurria'nın da konuşmacıları arasında olduğu ve iki gün sürecek olan toplantıda sosyal eşitsizliklerin giderilmesinde kapsayıcı büyümenin önemi, kapsayıcı büyüme politikaları ve uygulama yöntemleri, kapsayıcı büyümede şehirlerin etkinliği, gelir adaletsizliğini gidermenin yolları, kapsayıcı büyümenin gerçekleştirilmesinde iş dünyasına düşen görevler gibi önemli konular masaya yatırılacak.

GELİR ADALETSİZLİĞİNE SON VERECEK POLİTİKALARI BİR AN EVVEL UYGULAMAYA GEÇİRMELİYİZ
Toplantının önemine dikkati çeken Didem Engin, günümüzde hem yerel ölçekte hem de küresel ölçekte sosyal eşitsizliklerin arttığını belirterek "Vatandaşlarımızın ekonomik ve sosyal refahlarını iyileştirecek politikaların sağlıklı bir şekilde tartışılması ve en hızlı şekilde uygulamaya geçirilebilmesi şarttır. Son yıllarda özellikle ülkemizde gelir eşitsizliği ve yoksul yurttaşlarımızın sayısı hızla artıyor. Hükümet tarafından övünülen büyüme ne yazık ki tüm vatandaşlarımızca hissedilemiyor. Yoksullar her geçen gün yoksullaşırken toplumdaki bu gelir adaletsizliği en çok kadınlarımızı, gençlerimizi, yaşlılarımızı ve çocuklarımızı etkiliyor. Bu eşitsizliklere ve gelir adaletsizliğine son verecek politikaları bir an evvel uygulamaya geçirmeliyiz" dedi.

"EŞİTSİZLİK VE ADALETSİZLİĞİN GELECEĞİMİZ ÖNÜNDE ÖRDÜĞÜ DUVARI HEP BİRLİKTE YIKABİLİRİZ"
Toplumdaki eşitsizliklerin ve adaletsizliklerin artışının çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim, sağlık gibi sosyal hizmetlere erişimlerini de sekteye uğrattığını vurgulayan Didem Engin, "Sosyal haklara erişimde yaşanan eşitsizlikler gelecek kuşaklarımızı yani yarınımızı doğrudan etkiliyor. OECD tarafından dile getirilen kapsayıcı büyüme politikaları bu eşitsizlikleri en aza indirmeyi hedefliyor. Düzenlenen bu toplantının tüm katılımcı ülkeler açısından bu eşitsizlikleri giderecek politikaları hayata geçirme açısından son derece önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.