Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank almanya chp Koronavirüs chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ukrayna ankara abd

CHP'li Erdem: "Bu Kavga Taht, Saray Kavgasıdır"

Yargı Reformu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında yaşanan polemiği değerlendiren CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, yaptığı yazılı basın açıklamasında “Cumhur ittifakı içinde gerilim yok, gerilim AKP’nin içinde” dedi.

Erdem’in açıklamasının satırbaşları şöyle; “AKP iktidarı artık Türkiye’nin sorunlarını çözemez haldedir. Bakanlar arasındaki uyumsuzluk, AKP Genel Başkanı’nın ne kadar güç yitimi içinde olduğunun göstergesi. Dün Berat Albayrak’ı görevden aldı, bugün ise kabinesindeki Bakanların birbiriyle polemik yapmasını dahi engelleyemiyor. AKP’nin iç kavgaları artık basın önünde yaşanıyor. Bunun tek bir sebebi var, AKP Genel Başkanı ülkeyi yönetemediği gibi, kendi partisini dahi yönetemiyor. Türkiye yönetilemediği gibi, iktidar partisi de yönetilemiyor. Dolayısıyla, AKP kaosa girdikçe; ülke yokluğa sürükleniyor” dedi.

“Bakanları sosyal medyada atışan bir hükümetten esnafa, çiftçiye, emekçiye asla fayda gelmez” diyen Erdem şöyle devam etti; “Bir hükümet, gidici olduğunu anladığında işte böyle kavgalar çıkar. İlk seçimi kaybedeceklerini anladıkları için birbirlerine düşüyorlar. Onların esnafla, bakkalla, emekliyle, emekçiyle ilgisi yok. Bunlar taht, saray kavgalarıdır. Bizim kavgamız ise ekmek kavgasıdır. Biz, milletimizin iş ve aş sahibi olması için çalışıyoruz. Onlar ise, iktidar kavgasına başlamışlar. Millet çöpten ekmek toplarken, hükümetin Bakanları çıkıp kavgaya tutuşmuş. Bu ne demek? Dertleri millet değil. Derdi millet olanın işi değil bunlar. Bizim İstanbul Belediyemizin ekmek dağıtımını dahi engellemeye çalışıyorlar. Artık bu hükümet, millete hizmeti engelleme hükümetidir. Milletimiz bu hükümete sandıkta çok büyük bir tokat atacaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.