Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

CHP'li Erdem: Bunu Bilerek Mi Ödül Veriyor, Bilmeyerek Mi?

FETÖ  terör örgütüne üye olmaktan hakkında dava açılan  Yalova , Altınova İlçesine bağlı Subaşı Belde Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a Cumhurbaşkanınca “AKP Belediye Başkanları toplantısında ödül verilmesine tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, konuyu TBMM Gündemine taşıyarak yazılı soru önergesi verdi.

SUBAŞI BELEDİYE BAŞKANI, BÖLGEDEKİ “SUYUNBAŞI “ MIDIR?
Bank Asya’ya apartman aidatı yatıran vatandaşların  işten atıldığını, tutuklandığını iddia eden Erdem, KHK ile kapatılan,  Fetö’nün yurtlarına, dershanelerine aleni para toplayan, kaynak aktaran bundan dolayıda hakkında Yalova Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılan bir Belde Belediye Başkanına Cumhurbaşkanı hangi gerekçe ile ödül vermiştir.”dedi.

"Yalova ‘da bir belde olan Subaşı Belediye Başkanının , Balıkesir’de ki FETÖ yurdu olan Zağnos Yurdu ile ne bağı var?  Yoksa Subaşı Belediye Başkanı, bölgedeki “Suyun” başı mıdır. FETÖcü olduğu Yalova C. Savcılığınca iddia edilerek hakkında dava açılan bir kişi hakkında Cumhurbaşkanı bilgi sahibi değil midir? Bunu bilerek mi ödül veriyor, bilmeyerek mi? Her iki durumda çok vahimdir  Hakkında bu kadar ağır suçlamalar olan belediye başkanı  ödül alacak kadar gücü  kimden alıyor? İfadelerini kullanan Erdem, AKP abdest alarak FETÖ’dentemizlenemez.dedi."  Eren Erdem’in Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemi ile TBMM ye verdiği soru önergesi şöyle:

BANK ASYA’YA HAPİS, ZAĞNOS’A ÖDÜL
"Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan, partisinin Belediye Başkanları toplantısında Yalova'nın Altınova İlçesi'ne bağlı Subaşı Beldesi'nin  Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a plaket takdim etmiş, ilgili görüntüler haberde genişçe yer almıştır.
Bu bilgi ışığında,.
1-         İlgili Belediye Başkanı FETÖ kapsamında 15 ile 30 yıl arasında bir ceza maksadıyla yargılanmakta mıdır?
2-         İlgili Belediye Başkanı’nın yurt dışına çıkış yasağı var mıdır?
3-         Aynı haberde yer alan bilgiye göre; “İş yeri ruhsatı almak isteyen esnaf Şenol F. 18 Mayıs 2016'da belediyeye müracaat etti. Başkan Yılmaz ruhsat işlerinde yetkili zabıta amiri aracığıyla Balıkesir'deki Zağnos Öğrenci Yurdu'na 1.500 TL para yatırılmasını istedi. Başkan paranın yatmaması durumunda ruhsat işleminin yapılmaması talimatı da verdi. Esnafın elektriğinin kesilerek para vermesi konusunda baskı yapıldığı zabıta amirinin tanık ifadesiyle ortaya çıktı. Başkan Volkan Yılmaz'ın para yatırılmasını istediği yurt FETÖ ile bağlantılı Zağnos Kültür ve Eğitim Vakfı'na aitti ve 23 Ağustos 2016 da 29779 sayılı KHK ile kapatılan vakıflar arasındaydı.” Bu bilgiler doğru mudur?
4-         Aynı Belediye Başkanı, yukarıda ismi geçen vakfın borçlarını ödemiş midir?
5-         Eğer bu şahıs yargılama sürecinde ise, 8 göbek akrabası Bank Asya’ya para yatırdığı için cezaevinde tutulan insanlara yapılan muamele ile bu şahsa yapılan muamele arasındaki farkın nedeni nedir?
6-         Bu fotoğraf, kamuoyuna yönelik bir mesaj mı içermektedir?"
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.