Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö abd tüik tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

CHP'li Erdem IŞİD'in İbadethanelere Yönelik Saldırı İhtimalini Meclis'e Taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “IŞİD’in İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde ibadethanelere yönelik saldırı yapma ihtimaline karşı ne tür güvenlik önlemleri alınmaktadır?” diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, IŞİD’in cemevleri başta olmak üzere çeşitli inanç merkezlerine bombalı saldırı yapacağı hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yazılı olarak yanıtlaması istemiyle, TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

CHP’li Erdem verdiği önergenin gerekçesinde, “IŞİD terör örgütünün, içerisinde Alevi yurttaşların ibadethanesi olan cemevleri başta olmak üzere çeşitli inanç merkezlerine bombalı saldırı yapacağına dair medyada çok sayıda haber yer almaktadır. En son Gaziantep’te, içerisinde Alevi Kültür Dernekleri’nin de yer aldığı Düztepe Mahallesi’ndeki cemevine bombalı saldırı yapılacağı ihbarı üzerine güvenlik birimlerinin bölgede yoğun güvenlik önlemi alındığı ve mahallenin ablukaya alınarak cemevinin bulunduğu sokağın trafiğe kapatıldığı bilinmektedir” ifadelerine yer verdi.

CHP’li Erdem Bakan Soylu’ya şu soruları sordu:

“IŞİD’in İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde ibadethanelere yönelik saldırı yapma ihtimaline karşı ne tür güvenlik önlemleri alınmaktadır?
Gaziantep’te bombalı saldırı olacağı ihbarından sonra büyükşehirlerde IŞİD’e yönelik kaç operasyon yapılmıştır? Gaziantep ve diğer illerde kaç kişi gözaltına alınmış veya tutuklanmıştır?
Son aylarda cemevleri veya Alevi kültür derneklerinden güvenlik birimlerine koruma talebiyle kaç başvuru yapılmıştır?
Gaziantep’teki ihbardan sonra bölgedeki cemevlerine yönelik özel güvenlik önlemleri alınmakta mıdır?
IŞİD ile bağlantısı nedeniyle Eylül ayı itibariyle İstanbul’da kaç gözaltı veya tutuklama yapılmış ve gözaltına alınanlardan kaçı serbest bırakılmıştır?”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.