Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

CHP'li Gürer: 2018'de Ne Kadar Şirket Kapandı?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2018 yılında yaşanan ekonomik krizin şirketler üzerindeki etkilerini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a bir soru önergesi vererek açıklanmasını istedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Türkiye’de son bir yılda kapanan, devredilen, birleşen yerli firma sayısı (isimleriyle beraber) kaçtır? Devredilme, birleşme ve kapanma gerekçeleri ayrı ayrı olmak üzere nedir? Türkiye’de son bir yılda kapanan, devredilen, birleşen yabancı firma sayısı kaçtır? Devredilme, birleşme ve kapanma gerekçeleri ayrı ayrı olmak üzere nedir? Bir yıl içinde Türkiye’den çekilen yabancı firma sayısı kaçtır? Çekilme sebepleri ayrı ayrı olmaz üzere nedir?” sorularını yöneltti.

YERLİ VE MİLLİ OLAN NE VARSA SATILIYOR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2018 yılında başlayan ekonomik krizin her kesime ağır sonuçları olduğunu belirterek çok sayıda fabrikanın üretimine ara verdiğini ve ciddi bir üretim kaybı yaşandığını belirtti. Gürer, “Aralarında marka olmuş yüzlerce şirket konkordato ilan etti. İşsizlik arttı. Vatandaşın alım gücü düştü. Krizin ciddi yansımaları artarak devam ediyor. AKP iktidarı yanlış uygulamaları ile ülkemizde önemli ekonomik sorunların ortaya çıkmasına neden oldu. Kamuya ait fabrikalar, limanlar, taşınmazlar satıldı. Buna rağmen AKP’nin israf politikası da artarak devam etti. Kamu kaynakları doğru ve iyi yönetilmedi. Sanayicinin talep ve istekleri kalıcı bir yaklaşımla ele alınmadı. Günü kurtarma ve seçim için oya dönük uygulamalar sorun üretti. Üretimden uzaklaşıldı. İthalde çözüm arandı. Yerli ve milli olan ne varsa yabancı yatırımcıya ya satıldı ya satılıyor. Bu yanlış politikaların şirketler üzerinde yansıması ne oldu? Bu bağlamda mevcut iktidarda soru sorulabilen en üst makama sorularımızı ilettik. Yanıt bekliyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.