Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd tesk adana yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

CHP'li Gürer,  “30 Ağustos Bir Varoluş Destanıdır”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, 96 yıl önce Büyük Zafer’in kazanılmasında rol alan etkenlerin, bugün iyi okunup, iyi anlaşılması, iyi irdelenmesi ve kavranması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 30 Ağustos Zafer Bayramının 96. Yıldönümünü kutladı.

Birinci Dünya Savaşının ardından Anadolu topraklarına göz diken emperyalist güçlere karşı Türk ulusunun, ulus olma bilinciyle bütünleşerek, 30 Ağustos 1922’de tarihte eşine ender rastlanan Büyük Zaferi kazandığını anımsatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “O günün şartlarında, din, dil, ırk ve mezhep ayırımı yapmadan, özgürlük ve bağımsızlık için kenetlenen  ulusumuz, Anadolu’nun işgaline geçit vermemiştir.

Tarihe ‘Büyük Zafer’ olarak geçen bu bağımsızlık mücadelesi, dünyada tüm mazlum milletler için de örnek teşkil etmiştir” dedi.

Büyük Zaferin kazanılmasında rol alan etkenlerin, bugün yeniden iyi okunması, iyi anlaşılması ve iyi irdelenmesi gerektiğine işaret eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, ulusumuzun sarsılmaz bir özgürlük ve bağımsızlık arzusuyla kazandığı bu eşsiz zaferi iyi anlamalıyız, iyi kavramalıyız. Bizlere emanet edilen cumhuriyetimize sonsuza kadar sahip çıkmak için muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmalıyız. Çalışmalıyız, üretmeliyiz ve dünya üzerinde kendi ayakları üzerinde durabilen; ekonomide, sağlıkta, tarımda, eğitimde, bilim ve teknolojide çağdaş ülkelerle yarışabilir duruma gelmeliyiz” diye konuştu.

Gürer, “Mustafa Kemal Atatürk’ün “ya istiklal, ya ölüm” diyerek başlattığı kurtuluş mücadelesini kazanan bir ulusun evlatları olarak, “yurtta barış, dünyada barış” anlayışıyla tüm dünyada ve ülkemizde barış, huzur ve kardeşlik duygularıyla ve hakça paylaşımın olduğu bir düzen içinde yaşayacak şartların oluşacağı, aydınlık yarınlara kavuşacağımıza olan inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.

CHP'li Gürer, “Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramını en işten dileklerimle kutluyorum.  Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.