Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp Koronavirüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

CHP'li Gürer: “Atatürk’ü Anlamak Çağ’ı Yakalamaktır”

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Milli Mücadelenin Başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışından 79. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada modern Türkiye’nin kurucusu, bilgi ve bilimle buluşan ve o fikirlerin halkınca da benimsenmesini sağlayan büyük Önder’in bedenen ayrıldığı dünyada fikirleri ile sonsuza kadar yaşayacağını söyledi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, en büyük eseri olan Cumhuriyetin büyük bir emek ve mücadele eseri olarak ortaya çıktığını ifade ederek bu sürecin kolay kazanılmadığını belirtti. Büyük Önder’in ulusumuzun bağımsızlık tutkusunu harekete geçirerek, ülkemizin üzerinde emperyalist ülkelerin beslediği emelleri boşa çıkardığını ve dünya tarihine zoru başaran lider olarak adını yazdırdığını kaydetti.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında, Atatürk’ün önderliğinde milletinin gösterdiği ulusal mücadelenin, dünya tarihinde bağımsızlık mücadelesinin en önemli örneklerinden biri olduğunu ifade etti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer: “Ulusunun kaderini değiştirerek Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Mustafa Kemal Atatürk, aynı zamanda geleceği aydınlatan akılcı ve yaratıcı düşünce yapısıyla ve fikirleriyle hem yurttaşlarımızın hem de tüm dünyanın örnek aldığı fikir ve düşünceleri sonsuza dek yaşayacaktır. Adı dünya tarihinin çok özel ve ender liderlerinden biri olarak hep var olacaktır” dedi.

Atatürk’ün çağdaş düşünce ve fikirlerinin anlaşılmasına her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulan bir döneme girildiğini vurgulayan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Şartlar ne olursa olsun, cumhuriyetimizi ve onun temel ilkelerini korumak ve daha ileriye taşımaktan asla vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Atatürk’ü anlamak ülkemizin bulunduğu coğrafyada özgür ve bağımsız yaşamamızın da yoludur. Atatürk’ten uzaklaşmak Türkiye’den uzaklaşmaktır.Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetimize ilelebet sahip çıkacağız. Bu vesileyle Aramızdan ayrılışının 79’uncu yıldönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı, sevgi, özlem ve şükranla anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.