CHP'li Gürer'den Obezite İçin Teklif

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, obezitenin önüne geçilmesi için kanun teklifi verdi. Teklife göre, Sağlık Bakanlığı tarafından obezitenin önlenmesi için gerekli her türlü tedbir alınacak. Obeziteyi teşvik edici ürünlerin reklamı ve tüketimi sınırlandırılacak.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Sağlık Hizmetleri Temel Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu. Teklifin gerekçesinde, Bakanlık verilerine göre obezitenin 2009 yılında yüzde 6,5 iken 2013’te yüzde 8,3’e, 2016’da yüzde 9,9’a çıktığı, obezitede artış oranının da 2010’da yüzde 30, şu anda yüzde 32’ye yükseldiği belirtildi. 

Bu sürecin riskli bir gidişi gösterdiğine dikkat çekilen gerekçede, “Bilim insanlarının bu alanda çalışmalarının artırılması yanında obeziteyi artırıcı unsurlarında değerlendirilmesi, televizyon kanalları, radyo ve basın yoluyla yaygınlaşmasını sağlayacak unsurların değerlendirilmesi gereken önlemlerin alınması gerekmektedir” denildi.

Teklife göre, Sağlık Bakanlığı tarafından obezitenin önlenmesi için gerekli her türlü tedbir alınacak. Bakanlık, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve konuyla ilgili sivil toplum örgütleri ile işbirliği içinde obezite konusunda çalışmalar yürütecek. Obeziteyi teşvik edici ürünlerin reklamının ve tüketiminin sınırlandırılması ile düzenlemelerin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Sağlık Bakanlığı tarafından çıkarılacak yönetmelik ile düzenlenecek

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.