CHP'li Gürer: “Emeklilerin Sorunları Bir An Önce Çözümlenmelidir”

CHP Niğde Milletvekili, KİT Komisyonu ve CHP Emek Büroları Üyesi Ömer Fethi Gürer, emeklilerin geçim sıkıntısından öte açlık noktasında yaşam sürdürdüklerini ve sorunlarının hızla çözülmesi gerektiğini söyledi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer Ankara’da Türkiye Emekliler Derneği Genel Merkezi’ni ziyaret etti. İstanbul’da DİSK Emekli- Sen Kartal Şubesi dayanışma yemeğine katıldı. 


CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, DİSK Emekli Sen Kartal Şubesi gecesinde yaptığı konuşmada, “Örgütlü toplum olmanın gereğini yerine getirmezseniz, hep birilerinden bir şey beklerseniz sonuç alamazsınız. Sorunlarınızı aşmak için örgütlülüğün gereğine inanmalı ”dedi. DİSK Emekli- Sen Genel Başkanı Veli Beysülen ve Şube Başkanı Süleyman Şahin İle emeklilerin sorunlarını görüştü.Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Av. Hüsnü Yeşilyurt ve Kartal Belediyesi İştirak Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Zorgül’ün katıldığı gecede  konuşan  DİSK Emekli- Sen Başkanı Veli Beysülen de  emeklilerin yaşamlarının iyileştirilmesini istediklerini,zor koşullarda yaşam mücadelesi verdiklerini söyledi.
Merkezi Ankara’da bulunan Türkiye Emekliler Derneği Genel Merkezi’ni ziyaret eden Gürer, Genel Başkan  Kazım Ergün, Genel Başkan Yardımcısı  Gazi Aykırı, Mali Sekreter Ömer Kurnaz,  Genel Sekreter  Recep Orhan, Teşkilatlanma Sekreteri Arif Yıldız’la görüştü. Ziyarete CHP Zonguldak Senatörlüğü yapmış olan Behiç Sonbay,  Bartın DSP Eski Milletvekili Cafer Tufan Yazıcıoğlu  ve Vekil  Danışmanları  Hamdi Fidan ve  Mustafa Hacı Çopur da yer aldı. Türkiye  Emekliler  Derneği Genel  Başkanı Kazım Ergün çalışmaları hakkında bilgi verdi.  Dernek hakkında kapsamlı açıklamalarda bulundu. En çok emekli üyesine sahip dernek olduklarını söyledi.  

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım  Ergün, “Emekliler ile ilgili verilecek ve alınacak kararlarda  masada olmak istiyoruz”dedi. Emeklilerin çözüm bekleyen sorunları hakkında açıklamalarda bulundu. 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer de ülke sorunlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gürer şöyle konuştu:“ Ülkemizde İşçisi, çiftçisi, köylüsü, emeklisi, engellisi, kadını, çocuğu kısacası her kesim sorunlar içinde. Bunun çözümü için muhalefet olarak sürekli sorunları da çözümünü de gündeme taşıyoruz. Ülke gündemi yoğun. Başta terör olmak üzere  Suriye’de devam eden savaş, artan ekonomik sorunlar, işsizlik, 15 Temmuz darbe kalkışması ve ardından oluşan durum ,ayrı ayrı çok önemli sorunlar. Artan sorunlar yanında hızla giderek yoksullaşan toplum.. Bunların çözümü için yapıcı bir muhalefet anlayışı ile çalışıyoruz. Ülkemiz iyi yönetilmiyor. Ülke hepimizin. Sorunların aşılmasını  istiyoruz. İktidar yanlışlarını çoğaltıp, adeta  yaşanan süreçlerden ders almadan yönetmek istiyor. Gidiş yeni sıkıntıların oluşmasına yol açar. Muhalefeti dinleyen, söylediğini anlayan  bir yaklaşım ile sorunlara bakmak doğru olanı. Ötekileştirmeden, ayrıştırmadan çözüm üretilmeli”.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  emekli sorunlarını da yakından izlediklerini belirtti ve şunları söyledi: “ Emekliler için  bayramda iki ikramiye sözümüz  CHP olarak var. Geçen bayram öncesi hükümete çağrı yaptık. Emeklinin geçim sıkıntısı had safhada. Bir bayram ikramiyesi verin dedik, yanaşmadı. İnsanca bir yaşam için gerekli gelirden mahrum olan emeklilerin  İntibak Yasasından doğan sorunlarının giderilmesini siz söylüyorsunuz, biz söylüyoruz, daha çözülmedi. Muayene ücreti, ilaç katkı bedeli ve ilave ücret adı altında emeklilerden alınan sağlık   ödemelerinden emeklilerin muaf tutulması  daha gerçekleşmedi. Banka promosyonları üç ay, beş ay derken yıl sonuna kaydı.Söylediyseniz yerine getirin. Seçim  beyannamesine yazıp  sonra da seçimden bir yıl sonra hala bu sorunu aşmadıysanız   emekli, haklı olarak tepki göstecektir. Bir de Bakan, “Acele etmeyin” diyor. Seçim geçeli bir yıl oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu  ile  bankalar arasında emeklilere aylıkları karşılığında belli bir miktar promosyon  verilmesi işi bu kadar uzayacak bir iş mi?  Konut konusunda verilen sözler tutulmalıdır. Emekli gelirlerinin artırılmasını sağlayacak önlemler  alınmalı, 2017 bütçesi emekli, işçi, memur, dar gelirlilerin durumlarını iyileştirecek bir yaklaşımla hazırlanmalıdır.Emeklilere, yaşamlarını rahat geçirmelerini sağlayacak sosyal tesisler dahil, yaşamlarını her türlü iyileştirici olanaklar sağlanmalıdır.”dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.